Nif -Nif modern sau casa de paie din Voronej

/ Vizionări: 4942

Современный Ниф-Ниф или соломенный дом воронежца

 

Alexei Kombarov a construit o locuință ieftină și ecologică în doar două luni. El spune că într-o astfel de casă va fi cald chiar și pe timpul gerurilor cumplite. Astfel Nif – Nif modern a omorât doi iepuri dintr-o împușcătură: a redus costuri pentru construirea unei locuințe confortabile și a creat un cuib de familie complet ecologic.

Pentru construcția casei nu a fost necesar de a invita o echipă de muncitori, Alexei a construit iatacul său împreună cu un prieten: au turnat fundația în septembrie și până la înghețuri a fost ridicat deja și acoperișul. Pentru luna martie a rămas doar să căptușească fisurile pe aici și pe acolo. Apropo, materialul de izolare folosit este paia.

Современный Ниф-Ниф или соломенный дом воронежца

Casa de paie de la Turda – experimentul locuinței de 15.000 de euro cu întreținere zero
Casa de paie de la Turda – experimentul locuinței de 15.000 de euro cu întreținere zero

 

Toate materialele Alexei Kombarov a colectat pe câmpuri, de la o roadă nouă. Chirpici pentru casă, fiecare cântărind 300 kg, prezintă un amestec de grâu și de secară. De fapt sunt ceea ce rămâne pe câmp după recoltă. O astfel de paie este folosită ca hrană pentru animale sau pur și simplu lăsată să putrezească pe câmp. " Acesta este primul proiect și a fost făcut fără documente și desene, doar prin intuiție", - povestește constructorul. Desigur această abordare improvizată nu este opțiunea potrivită pentru începători, dar ținând cont de faptul că Alexei este constructor de profesie, atunci intuiția este explicabilă.

Cât privește înghețuri, constructorul este gata: iarba uscată a fost comprimată în așa fel că aerul abia pătrunde, în plus, paia reține căldura mai bine decât lemnul. Câteva încălzitoare economice sunt suficiente pentru a menține căldura chiar și în cele mai severe înghețuri.

Современный Ниф-Ниф или соломенный дом воронежца

Casa de paie cu consum zero de energie (+Foto)
Casa de paie cu consum zero de energie (+Foto)

 

Pentru a face șederea în casă de paie la maxim confortabilă și economică, colegii constructorii au venit cu utilizarea surselor alternative de energie. "Pe suprafață vom instala panouri solare. Va fi un generator eolian și un stocator de energie. Și toate acestea vor fi folosite cu adevărat" , - spune prietenul lui Alexei, Alexandr.

După exemplu lui Nif-Nif local și alți vecini au decis să obțină locuințe ecologice la prețuri accesibile. Inovatoriisperă că în curând va apărea un sat întreg din case de paie. Dar este important să nu uităm de tehnologie în timpul construcției - paia trebuie sa fie uscată în prealabil și presată într-un anumit fel. 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.