Noi restricții la vînzarea berii

/ Vizionări: 2628

Введены новые ограничения на продажу пива

 

 

Primăria aminteşte agenţilor economici că berea este definită ca băutură alcoolică. Acest lucru înseamnă că berea nu mai poate fi vîndută în orice magazin între orele 22:00 şi 08:00. Astfel agenţii economici care vînd bere vor trebui să completeze autorizaţii de funcţionare a unităţilor comerciale. În aşa mod consumul de bere va fi redus pe timp de noapte. Ministrul agriculturii, Vasile Bumacov salută această reglementare.

 

În aceste zile călduroase de vară, oamenii îşi potolesc setea cu o sticlă de bere. Unii însă nu se limitează doar la o sticlă . Medicii îi avertizează pe consumatorii de bere că această băutură consumată în exces poate avea un efect negativ asupra sănătăţii.

Berea are şi efecte pozitive dacă este consumată moderat. Ea poate poate contribui la tratarea hipertensiunii arteriale, are proprietăți diuretice și poate reduce stresul.

Ministrul agriculturii Vasile Bumacov este nemulţumit că moldovenii beau mai multa bere decît vin. Potrivit lui nu toate băuturile pe bază de bere importata sînt calitative: „Eu m-am pronunțat împotriva așa numitor băuturi pe bază de bere care pătrund în țară de multe ori prin contrabandă sau băuturi energizante alcoolizate care sînt extreme de dăunatoare. Cea mai eficientă metodă de a civiliza această situație este consumul vinurilor de calitate”.

Potrivit noilor reglementări tehnice ale berii și băuturilor pe bază de bere, acestea trebuie să corespundă unor cerinţe stricte. Dacă berea este fabricată din substante artificiale, atunci companiile trebuie să indice acest lucru pe etichetă. Astfel toate produsele autohtone sau importate vor purta denumirea pe etichetă de băuturi alcoolice tari şi nu „Bere” cum a fost pînă acum. De asemenea această băutură nu mai poate fi cumpărată după ora 22:00.

 

 

 

Sursa: noi.md