Norvegia. Furt de frumuseţe

/ Vizionări: 8788

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Norvegia

Frumusetea acestei tari fascinante. Este imposibil să înţeleagă ochi, nu te-a lungul în obiectivul aparatului foto, să nu transmită poveste - ea scapă din mâini, ca şi cum încearcă să mă rămână în lumea asta nebuna de om-cauzate, pentru a păstra curat inocenţa şi puritatea.

Norvegia nu este unic în unele părţi - există multe locuri în lume unde munţii de mai sus cascade sunt puternice, dar, fără îndoială, inferioară în puterea şi potenţă a celebrului Niagara, şi puteţi găsi albastru apă lacuri mai mult, si delicios căpşuni mai mult. Dar acest lucru este greu de unde puteţi găsi o astfel de diversitate echilibrată a naturii şi fermecător, se amestecă cu o astfel de creatii de maini omenesti. Norvegia este frumos şi unic în intregirea şi autosuficienţă - şi să-l simt, aveţi nevoie pentru a te cufunda în el prin labirinturi de lacuri, paduri, platouri de munte, ghetari, înguste, de lichidare fiordurile, pietre care se încadrează din apa din jur să treacă prin serpentine de munte ei şi tuneluri; vedea it peisaje şi oraşe de la o înălţime; respira aer său şi să se bucure de deliciile culinare. Alăturaţi-vă o conversaţie cu ei şi să încercăm să-l înţeleagă ...


Habitat

Călătorie în jurul ţării, se pare că persoanele cele mai populare de locuinţe din Norvegia - nu chiar rosu-violet case celebre împrăştiate peste tot ca în cazul în care o mână de un fermier experimentat sau o casa pe roti. Acest tip de transport, se pare, este o treime din toate maşinile găsite pe drumuri. Şi dacă adăugăm vehiculele utilitare uşoare cu remorci de locuinţe şi automobile, în care trunchiul este un cort, aceasta va veni de bună jumătate. Există un sentiment insistente că întreaga ţară este în continuă mişcare undeva. Sau trece - o zi am trecut un om cu o căruţă, pe partea din spate a unui afiş care împodobit «Aproximativ Norvegiei privind» jos. Şi judecând după sărăcăcios vedere mai degrabă, cea mai mare parte modul în care el a depăşit.

Desigur, problemele peste noapte aici, nici acolo. Numărul de locuri în campinguri substanţial depăşeşte chiar şi numărul de paturi in hoteluri, moteluri, cabane de pescuit Rohrbach şi pur şi simplu cazare, care sunt, în opinia mea, în fiecare sat în Norvegia pentru mai mult de cinci case. Astfel, 6,5 milioane de înnoptări pe an, în hoteluri pentru mai mult de 8,1 milioane de înnoptări, în campinguri (din 2006). Camping separate Descrierea merit - pentru dispunerea lor, precum şi orice altceva în ţară, norvegienii sunt foarte harnici şi creative. Pe lângă faptul că fiecare camping decente are toate facilităţile necesare pentru o viaţă sănătoasă, aproape fiecare loc au încercuit un gard mic (şi de a găsi două identice compensare gardul la tabără nu sunt chiar atât de simplu) care creează un sentiment de confort acasă şi individualitate - fiecare vilegiaturist primeşte, ca urmare a casa cu gradina proprie!

Norvegia

Ceea ce este caracteristic, mai mult de 70% din toate persoanele care călătoresc în Norvegia - norvegienii ei înşişi. Rezidenţi într-adevăr iubesc sincer ţara lor - şi aceasta nu este reflectat doar steaguri, agăţat pe case, dar atât de atent, cu care norvegienii păstra toate că într-un fel sau altul legătură cu istoria ţării lor. Aproape fiecare sat are propriile sale folksmuseum, prezentat de către unul sau mai multe salvat clădirilor vechi. Una dintre cele mai mari - în peninsula Bygdoy in zona Oslo. Acesta este un sat de 140 de clădiri, aduse aici din toata tara, care ilustrează viaţa urbană şi rurală şi viaţa norvegieni ai secolului trecut. Aici puteţi cumpăra o bucată de lemn-dulce în magazin, să mănânce o bucată de pâine proaspăt coaptă, un norvegian lefse tradiţionale cu unt (precum şi aduce ca de-a lungul reţetă pentru gătit-o la domiciliu - acesta este un păcat să nu, în limba rusă), se îmbracă în haine tradiţionale, dansuri la dans, şi chiar să participe la nunta - sau doarcasă ceas la fermă.

Nu există vreme rea

Orice locuitor adevărat de Sankt-Petersburg şi suburbiile înconjurătoare are o convingere adâncă că o astfel de trădător schimbătoare şi nu prognoza meteo în nici un punct de pe glob. Ca Rosenbaum cântat: "Te iubesc intorc, ştiind vreme - deoarece folosit la a fi înşelaţi de el timp de o oră" ...

Norvegia

Trekked "prin mulţimea de nor continuă" pe aeroportul capitalei Gardemoen a devenit clar că căldura şi soarele stralucind cu afişe şi fotografii din ghiduri poate fi de aşteptat. Cu toate acestea, chiar şi dincolo de graniţele de viză de control nori disipată, şi prin pereţi cu geamuri un zâmbet cald pe norvegiană Soarelui. Aeroportul merită o pereche de cuvinte individuale. coridoare lungi, avioane fără sfârşit de pe ambele maluri lipit de el gateway-uri de aterizare. Şi nimeni. După o zgomotos Pulkovo este de cel puţin de paza. Mergi la a lua bagajele, am pus la îndoială chiar, nu e dor de o ieşire dorit. La o întrebare de naiv să politist plictisit, evident, aspectul non-europene: «Vorbiţi limba engleză?» A fost condamnabil succint răspuns: «limba engleză. Franceză. Deutsch. Spaniolă. Ce vrei ». (După cum sa dovedit, în limba engleză vorbită în Norvegia de pretutindeni, cel puţin teoretic, ar putea pus piciorul pe turistice. Şi unde pot prea) la scară reală a construcţiei. Este cunoscut doar în sala principală - două etaje de magazine, cafenele, ghişeele băncilor, spetssektsiya companie aeriană companii de inchirieri auto, peste drum - o parcare imensă multi-nivel. La intrare - un rezumat (ceea ce este tipic, probabil, pentru sculptura scandinave întreaga) figura Iron Man, lansarea unui zbor de "hârtie" avion. "Bine aţi venit la bord.

De-a lungul calatoriei vremea a fost joaca de-a prinselea cu noi - vom fi prins cu soare, a primit apoi fluxuri de ploaie în parbriz. Adevărat, pentru prima dată pe ploaie, luăm uneori picături mici de nori umed înconjurătoare masina dupa alpinism la gută următoare. Vremea se poate schimba de mai multe ori pe zi, cauzând ne apoi sunt descoperite la T-shirt, apoi purta un pulover, apoi caută frenetic umbrele de saci. Apropo, cu umbrele teribil de incomod. Impracticabilă. Si nu urca munţi, şi un alt peisaj magnific nu este fotografiat. Prin urmare, cu experienţă Călători jachete din cauciuc sau impermeabile privit cu unele invidie. Apropo, costume cauciucate şi pălării tradiţionale scandinave de pescuit pot fi găsite aproape peste tot. Mai mult, desigur, doar pentru fanii de pescuit, atât de mult popular în această ţară - dar haine cu adevarat de succes pentru locale ale vremii. Wise Norvegia, orice ai spune.

O schimbare specială a creierului cauzează rula intr-un ghetar tricou - tocuri de îngheţare, şi mâinile şi obrajii fierbinţi. Soarele reflectat la cele mai mici de gheaţă, doare insuportabil de ochi. Dar abdomene zapada, alunecari de sub picioarele voastre - şi doreşte, ca şi în copilăria mea - în material plastic de culoare roşie "sfeclă", cu sălbatice strigătele graba de pe munte în jos pentru a vântului fluierat în urechi, respiraţia lui se scufunda, să sară la coline şi a opri brusc, îngropare capul într-o snowbank ...

Puncte de Interes

Norvegia

Capitala Oslo este la o distanţă considerabilă de la aeroport, care vă permite să păstraţi menţinut constant, astfel scandinavi calm, măsurat modul de viaţă. Ca capitale antice (Oslo a fost fondat de catre vikingi, cât mai devreme secolul XI), un oraş de pe centru de stricte se răspândeşte web incalcit de strazi inguste, alei şi cabinele de dormit - astfel că, fără ajutorul clienţilor GPS să călătorească cu maşina prin oraş imposibil. Pentru acelaşi motiv de parcare situate exclusiv sub pământ, şi, în plus faţă de loturi mari de parcare municipale sunt un număr foarte mare de mici parcare subterana privat, care a ajuns la un etaje câteva coridoarele lungi, înguste, unghiul careryh poate ajunge la 45 de grade şi mai mult!

Din Oslo reflectă o istorie a regatului, care a fost până în 1905 sub autoritatea apoi Danemarca, apoi Suedia. În castele de capital decât o sută ani a trăit într-un rege danez, şi strada principală din Oslo, şi unul dintre cele mai vechi hoteluri pe el este numit de regele suedez Karl Johan. Pe această aceeaşi stradă sunt cele mai renumite restaurante din Oslo - Grand Cafe, în cazul în care un secol înainte ca el ar scădea frecvent Ibsen, şi cultul Hard Rock Cafe. Partea istorică a oraşului, şi, prin urmare, activitatea de turism principală este concentrată în zona portuară. Aici poti atinge vechile ziduri de piatra zidarie din Akershus castelului, situându-se peste apele golfului, în jurul varietate nenumărate de muzee, de la meserii la arta moderna, sau încercaţi să râd împreună cu mulţime de turişti europeni ratacind pe glume plate, actorul-comedian, spectacole de duminică direct la terasament.

Şi într-o zi insorita, trebuie doar să viziteze peninsula Bygdoy, cu Muzeul populare sale, a se vedea faimoasa nava "Fram", care sa dus la poli Nansen şi Amundsen, sau pluta Kon-Tiki "şi construit pe desene vechi papirus bolivian barca Ra II» în care aventurier norvegian Thor Heyerdahl în anul 1970 a traversat Oceanul Atlantic.

Având în vedere că viaţa de capital de un sfert din populaţie în întreaga ţară, marile oraşe din Norvegia putin. În afară de la Oslo, în special turistice populare se bucură de vest a oraşului Bergen şi Aalesund.

Bergen, Norvegia "poarta spre fiorduri, fosta capitala a ţării în secolele XII-XIII şi un membru activ al Ligii Hanseatice, este renumita pentru portul său, şi-a păstrat farmecul din Evul Mediu, în clădiri din lemn, străzile din lemn inguste si o multime de magazine de suveniruri, sprijinind spiritul comercial istoric al orasului. În afara ei este doar un oraş fermecător, liniştit şi pitoresc, în creştere străzile serpentine din Vogen Bay în munţi.

Intins de-a lungul îşi încetează activitatea în ocean a peninsulei, Aalesund este simbolul arhitectural Art Nouveau, in care orasul a fost reconstruit după un incendiu teribil la începutul secolului trecut. Atingerea frumuseţea oraşului în întregime posibil, cu o platformă de vizionare pe Muntele Osie. Pe drumul până nu vă puteţi testa numai de fitness lor fizice, depăşind 480 uzat de timp şi etape de turişti, dar, de asemenea, să-şi imagineze el însuşi un cuceritor, luând în atracţii ale oraşului vechi tun. O oarecare lipsă de uz casnic aparent surprinzător de locuri decente în centru, unde am putut mânca. Mai ales după Oslo şi Bergen, unde strazile centrale şi de coastă a dreptul îngropat în diverse cafenele şi restaurante. Astfel, in capitala am putut pentru a lua masa la cafeneaua dreptul uimitor de confortabil sub arcade de la Catedrala din Oslo, construit XVII-lea.

În general, fiecare oraş din Norvegia încearcă să atragă atenţia în felul lor. Sud Stavanger - oportunităţi de afaceri, Molde de nord - Festivalul de Jazz. Dar cu greu vreuna din ele ar putea fi ţintă de călătorie - mai mult un punct de plecare in tara, sa naturală frumuseţe.

Perle

Din capitala am plecat a doua zi, şi sa dus să traverseze ţara de la est la vest. Ca de ridicare a văilor în peisajul munţi schimbat treptat, pe părţile laterale ale drumului a devenit mai puţin şi mai puţin case de bucurie şi pajişti nou-cosit, prin iarba ce în ce mai uitat prin stancos rece pinteni. La un moment dat, masini de sticlă au fost acoperite cu picături de apă, de măturat şi de ceaţă în jurul am brusc seama că ai fost printre nori acoperit platou montan Hardangervidda. Prin ceata din jurul bolovani, hainele împrăştiate părea chiar mai sumbre, creând efectul nu este o baie în epoca de piatră, nu ca în lume, după catastrofa universal - rece şi insipid. Rutier, de lichidare, a dispărut în faţă, ca şi cum ilustrează infinit ale lumii, şi numai pAuto caustice strălucitoare a reamintit că undeva în apropiere exista oameni care.

Norvegia Astfel, în Giulgiu de nori, am ajuns la cascada Veringfossen, peste care se afla un singur hotel de la sfârşitul secolului al XIX-lea, unde am fost şi a trebuit să petreacă noaptea. Hotelul în sine şi peisajul inconjurator întors gândesc la poveşti vechi despre spiriduşii sau în jurul Cascadele Reichenbach din povestile de Conan Doyle. Sunet de tăcere în sala de mese, care nu permite să vorbească cu excepţia cazului în şoaptă, un tânăr singuratic, carti de joc pentru luminoase, în mijlocul mesei umbra, un tonomat rupt, animale împăiate şi păsări sunt atârnate pe pereţi - completate de nivelul de zgomot măsurat se încadrează în afara ferestrei, ele sunt meticulos creat atmosfera din secolul trecut, ca şi cum îngheţate în mijlocul roci întuneric, orb la înconjurătoare progresul civilizaţiei.

A doua zi am coborat de la munte la Eydfordu, şi pe cale de a Bergen oprit la o cascada uluitoare Stendalsfossen. Care se încadrează la o înălţime de câteva zeci de metri, el a aruncat în jurul stropilor and până devine o lentilă aparat de fotografiat. O cale mici condus pe stânci chiar în spatele cascada, care să permită pentru a vedea peisajul din jur, prin o jumătate de metru de perete de apă de zbor. Şi în partea de sus, fixat la rock mâna cuiva tare, atârnat sabia un cavaler uriaş lui. După aceasta, nu cred ca în basme despre războinicii scandinave?

Evitarea cele mai aglomerate autostrăzi, drumul nostru a fugit de-a lungul mai puţin populare, dar mult mai interesant serpentine de munte. În general, noi trebuie să plătească tribut pentru constructorii de drumuri norvegiană - în ciuda unei stabilă o bandă în două căi rutiere (era greu să se aştepte mai mult, având în vedere că drumul a fost lipit de partea de munte, şi este separat de pragul doar o bordură de piatră scăzut), capacitatea de a-o singură trecere este întotdeauna - chiar şi cu un imens antrenori. Orb ascuţite se transformă aproape forţat pentru a opri căutarea marginea prapastiei, cu un plafon ciopliţi tunelurile din lanţuri muntoase din care picură apă. Apa a fost peste tot - care se încadrează la piscurile munţilor cascade curgea în drumul râuri turbulente, tăiate prin rock cu praguri puternic - un peisaj cu adevărat uimitoare! Nu au o a doua pereche de ochi a fost foarte dificil să înţeleagă toate frumuseţea, fără a uita de la controlul rutier.

Pe masura ce inaintam spre nord în jurul mai des ai putea vedea capace zapada pe vârfurile munţilor. La unul dintre site-urile de observare la mare altitudine, în cele din urmă am fost în măsură să atingă fragmente de un gheţar mâini vechi. Cool!

Dar gheata principal a fost încă să vină! Briksdal, unul dintre extremităţile cele mai mari din Europa, motiv de gheaţă Yustedalsbreen, împrăştiind braţele sale la 487 km pătraţi. O cale de lichidare duce până prin padure, dincolo de pod, completati cu jeturi de hohotitor cascada - şi aici, în faţa noastră sandwich de doi versanţi, flux spumante de gheaţă care se încadrează în oglindă-buna, lac clar. În ciuda gard dublu de avertizare şi de responsabilitate personală pentru siguranţa lor, turiştii ruşi, desigur, nu îşi poate permite să se oprească la jumătate, şi tind să se apropie de gheţar de aproape. Unii încearcă chiar să meargă mai mare încă, dar este dificil: grosimea gheţii este de câţiva metri, şi foarte uşor să cadă în forfetare ghimpată de zăpadă.

Pe drumul spre Geiranger Fjord, am luat şi dus la posibilitatea de platou Dalsnibba, se bucură atât de "cea mai" fantastică, folosind descrierea ghid, de tip în Norvegia. Confirmare: peisaj de munte cu o apa stralucitoare fiord, departe de mai jos, este foarte delicios. Un amănunt interesant - acces complet deschis la marginea peronului la început - poţi sta pe margine, răspândirea mâinile sale şi ... simti lipsit de vânt alpin palmă nimic în faţă.

Încă o dată, de banderole nebun - şi suntem deja pe mal. excursie Vapor pe fiord, MIde Seven Sisters Falls (niciuna dintre care, potrivit legendei, niciodată căsătorit) şi ventilator (care, de legenda acelaşi, curtată de către fiecare dintre surori, dar a fost refuzat şi sa încheiat durata de viaţă a flaconului) a fost însoţită de link-uri de pescăruşi, întregul rutier joc în distilarea catarg.

Spiriduşii celebru drum ne întâlnit la o astfel de ceaţă, vizibilitatea a fost mai mică de zece metri - aparatul de fotografiat nu este nimic de prins. Acest Giulgiul din fiecare dintre următoarele unsprezece transformă ascuţite a apărut în faţa capotei Dintr-o dată, forţând de frână dinte pedala la podea, în încercarea de a prinde roţile asfalt. El, din păcate, a ascuns faptul că de la noi de o vedere magnifică, în picioare pe părţile laterale ale acestui serpentine frumos.

Norvegia Trecut peretele spiriduşii - o stâncă, cucerit în 1997, alpiniştii Petrograd, ne-am mutat la est departe de Norvegia şi a petrecut noaptea într-un oraş mic în cazul în care Dumbos zi a mers la Dovrefellsky National Park, în căutare de bou de mosc. Vii, această specie pe cale de dispariţie poate fi văzut în habitatul natural, numai aici, dar, în rezervaţie naturală în Canada. Dupa cateva ore de neproductiv rătăcitori de-a lungul întinderea stancos al parcului, în cele din urmă am dat peste o familie de mici, iarba de mestecat paşnic alături de un flux de mică adâncime. Pentru a nu speria animalele au trebuit să stea departe şi de ceas masa lor în binoclu şi lentile telescop. Acest taur cu păr lung cruce şi berbec în mod normal, trăieşte în regiunile arctice, şi este situat în Norvegia din anul 1930 sub protecţia specială. În general, foarte linistita, mosc bou nu-i place interferenţe în viaţa lor, şi poate fi foarte agresiv dacă este deranjat. Şi primăvara trecută, atunci când se desprinde îngheţ, boul moscat are un obicei de frecare laturile lor pe tufişuri spinoase, lăsând în sucursalele sale, bucăţi mari au devenit inutile puf de subpar. Asta e atat de cald ca în jos, chiar dacă a comprima doar mingea în mână, degetele nu se va congela. Şi de la locul său cu un deget moale unită, în care nici rece, nici o teamă.

Dumbos a fost ultima oprire a călătoriei noastre - înainte a fost mai mult de trei sute de kilometri de autostrada prin intermediul capitalului Lillehammer Olimpice inapoi spre Oslo.

Ultima noapte, în ciuda vine până la începutul anului, a fost umplut cu dificultate. Prin poludremu gandit la un hotel mic şi confortabil în Brekke, chiar pe malul fiordului, unde am stat noaptea târziu pe o bancă de lemn şi înghiţire ceai cald dintr-o sticla termos, mirosea nebunie curată, ecouri sărate din ocean, aer - şi am ascultat în tăcere. Vânt zbura undeva ridicat, întârziind nori feathery insinuează a lungul orizontului de soare - şi aici jos, el a fost abia respira, se joacă cu apa abur încălzită în timpul zilei, fremătând prin începuturile de buruieni terasament piatra dacă şoptit unele legende antice scandinave cu spiriduşii şi aceeaşi exploratori neînfricat, vikingi. Şi în acest basm în sufletul unui împăciuitoare a penetrat, detaşare şi unitatea cu lumea înconjurătoare, care aduce purificare, umple forţele şi permite să se simtă acest lucru pentru totdeauna alunece de la noi într-o forfota urbană interminabile de sensul vieţii.

Iar dimineata - Mic dejun super-devreme, de navetă, zîmbind fata pe de control al paşapoartelor. Şi acum Gardemoena Iron Man a lansat avion noastre în cer.

Frumusetea scapă Norvegia. Amesteca cu zăpadă limitat vârfuri cer, lăsând stânci în nori. pulverizare se prabuseste de cascade, care sunt o adiere proaspătă de la Atlantic face o ploaie fina si prăbuşit pe malul înalt al Norvegiei. Alunecarea printre degete smarald delicat picături de topire în fiecare an ghetar Yustedalsbreen ... Dar ea este încă cu noi - si ce nu trebuie ratată şansa să-l văd cu ochii mei!

Geo.ru