Nou scandal climatice: foşti angajaţi ai Comisiei ONU ei acuzat de denaturare a datelor

/ Vizionări: 3666

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Новый климатический скандал: бывшие сотрудники комиссии ООН обвиняют ее в искажении данных Oamenii de stiinta au aruncat din nou la îndoială teoria încălzirii globale. Datele referitoare la temperatura aerului nu pot fi considerate semne ale unor schimbări nivel global, spune cercetătorul american John Christy profesor de ştiinţe atmosferice de la Universitatea din Alabama, un fost Senior Fellow la Grupul Interguvernamental al ONU privind schimbările climatice.

Între timp, ONU a reiterat: dovezi că o lume mai cald, se lasă nici o îndoială. gaze cu efect de seră au ridicat deja temperatura aerului la 0,7 grade, şi până în 2100 se va ridica un alt 5-6 grade, care afectează în mod dramatic umanitate şi natură, potrivit ziarului britanic The Times.

În ultimii 150 de ani, mii de staţii meteorologice colectate date privind vremea din întreaga lume. Dar aceste date de la statiile meteorologice nu pot fi de încredere, în funcţie de unii oameni de stiinta. Acestea sunt afectate de urbanizare, de om făcut modificări în peisaj, şi în multe cazuri, staţia meteorologică mutat.

Profesorul Christie a explorat impactul pe care pot denatura mărturia de staţii meteorologice în estul Africii şi în două state SUA - California şi Alabama. La toate cele trei site-uri cu experienţă acelaşi fenomen a avut loc. În general - schimbări în utilizarea terenurilor din jurul statii meteorologice, a spus cercetătorul.

O critică similară a IPCC şi canadian McKittrick Ross, profesor de economie la Universitatea Guelphic. IPCC a invitat profesor McKittrick pentru retragerea raport recent al acesteia. Obţinute de către profesorul de experienţă McKittrick făcut din el un adversar solid al teoriei tradiţionale a încălzirii globale şi, de atunci el a publicat un studiu criticând metodele utilizate de către Comisie.

Autorii acestui studiu bazat pe o gamă extrem de largă de date statistice au ajuns la concluzia că datele IPCC climatice sunt distorsionate de efectele de suprafaţa ale industrializării, precum şi problemele cu calitatea de senzori. Acestea vin să întărească prejudecăţile despre încălzirea globală, este convins profesor McKittrick.

El a fost susţinută de către Anthony Watts meteorolog american, care a studiat, de asemenea, datele de staţii meteorologice. El a dat studiu fotografiile sale de statii meteorologice amplasate in apropierea surselor de încălzire. Unele sunt aproape de aer condiţionat, oferind căldură afară, unii - în instalaţiile de prelucrare de gunoi. Strigând exemplu - o staţie meteorologică, situat adiacent la cuptor incineratorului.

Watts găsit exemple de ei înşişi, nu numai în SUA, dar şi în străinătate. De exemplu, la staţia meteorologică din aeroportul Roma stabileşte, uneori, cu jet de aer cald emis de motoare de avioane cu reacţie rularea pe pistă pe pistă. staţia meteo de la aeroportul din Manchester din Marea Britanie a fost construit atunci când a fost înconjurat de pajişti în mare parte, dar TepeL-l inconjoara emit căldură ale clădirii.

Terry Mills, un profesor de statistici aplicate şi Econometrie Universitatea Loughborough, a analizat aceleaşi date care au fost disponibile pentru a IPCC. El a descoperit că încălzirea, care a marcat ultimii 30 de ani, probabil din cauza doar fluctuaţii aleatorii. Prin încălzirea mici, cum ar de pe Pamant a avut loc cel puţin de două ori în ultimul mileniu ", spune el.

În IPCC sunt responsabili, că aceste adversarii problema cu fixare în care datele au fost reflectate în raportul comisiei. Autorul principal al raportului, Kevin Trenberth, a declarat: "Nu doar temperatura ne spune că lumea se încălzeşte. Există, de asemenea modificări fizice - cum ar fi nivelul mării a crescut cu aproximativ 12 cm, din 1972, gheaţa arctică a scăzut cu 40%, şi scăderea stratului de zapada în emisfera de nord. "

Centrul European pentru Mediu-Range previziuni meteo a lansat o compilaţie de date referitoare la temperatura aerului în ultimii 30 de ani, în cazul în care termometrul citirile au fost completate cu date provenind de la sateliţi. Conform acestor date, lumea se încălzeşte mai rapid decât sa crezut anterior.

Balerin ", afirmă Klimatgeyta care nu falsificate - este pur şi simplu murdară a lucra cu date

Între timp, profesorul Phil Jones, care este suspectat de falsificarea datelor privind încălzirea globală, a recunoscut că a folosit statistici, nu a avut loc în timp util. Acesta a fost unul dintre motivele pentru refuzul de sursa de date a criticilor săi. Dar acum el regretă decizia sa, rapoarte de BBC.

Profesor universitar, cu toate acestea, insistă asupra faptului că el a falsificat datele care nu sunt angajate, şi, totuşi, consideră că încălzirea climatică este probabil mana de om. "Avem unele informaţii despre locaţia de staţii meteorologice, dar poate că aceste înregistrări nu sunt în stare, cum ar fi ar trebui să fie" - a recunoscut el.

Profesor este de acord că, în trecutul apropiat au avut loc două încălzirea similare. El a spus de asemenea că sceptici care se îndoiesc de autenticitatea datelor sale, să poată aduna materiale te din surse publice în SUA. Phil Jones a reiterat faptul că citat fragmente din scrisorile sale pe trucuri faci este date despre vreme de gândire pentru a da o încălzire - o cu rea intenţie rupt de contextul scopul de a perturba conferinţa de la Copenhaga asupra climei.

"Sunt un om de ştiinţă care încearcă să se măsoare temperatura Dacă am spus că climatul devine din ce în mai rece - as fi raportate, dar încă nu este... Şi este puţin probabil să se schimbe. Trend - pentru a obţine mai cald", - a spus el.

Sursă