ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Nouă motive pentru care ar trebui să consumi alimente produse local

Studiile arată că majoritatea substanţelor nutritive din fructe şi legume se formează pe parcursul procesului lor de coacere. În momentul în care sunt culese, zahărurile din ele încep să se transforme în amidon, iar substanţele nutritive să se diminueze. Prin urmare, cu cât consumi mai repede alimente proaspete, cu atât sunt mai nutritive pentru tine. Dar ăsta nu e singurul motiv pentru care încurajăm consumarea alimentelor produse local.

Sprijinirea fermelor locale: cumpărarea de alimente locale menţine fermele locale şi creează locuri de muncă pentru localnici, atât la ferme cât şi în sistemele locale de procesare şi distribuţie a alimentelor.

Stimularea economiei locale: banii cheltuiţi la fermele şi la producătorii locali rămân în economia locală, generând astfel şi mai multe locuri de muncă la alte întreprinderi locale.

Mai puţină deplasare: alimentele produse local au de parcurs un drum mult mai scurt până la piaţă, ceea ce înseamnă că se consumă mult mai puţin combustibil şi se generează mai puţine gaze cu efect de seră.

Mai puţină risipă: datorită lanţurilor de distribuţie mai scurte, în procesul de distribuţie, depozitare şi comercializare a produsele locale, scade cantitatea de mâncare risipită.

Mai multă prospeţime: alimentele locale sunt mai proaspete, mai sănătoase şi mai gustoase, deoarece ajung într-un timp mai scurt de la fermă în farfuria ta. Astfel se pierd mult mai puţine substanţe nutritive şi alimentele nu se alterează atât de repede.

Benefic pentru sol: producţia locală a alimentelor încurajează diversificarea agriculturii locale, ceea ce reduce dependenţa de monocultură – adică cultivarea unui singur tip de cultură pe o arie largă, în detrimentul solului.

Atrage turişti: alimentele locale promovează agroturismul – pieţele agricultorilor şi oportunităţile de a vizita fermele şi producătorii locali ajută la atragerea de turişti în zonă.

Păstrarea unui spaţiu deschis: cumpărarea alimentelor locale ajută fermele din zonă să supravieţuiască şi chiar să prospere. Asta înseamnă că acele terenuri nu vor fi reamenajate în cartiere rezidenţiale sau mall-uri.

Comunităţi mai conectate: creşterea locală a alimentelor contribuie la crearea şi menţinerea unor comunităţi mai vii, prin conectarea oamenilor cu agricultorii şi producătorii care le furnizează mâncare sănătoasă, produsă local.

 

 

Sursa: green-report.ro

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 05 iulie 2015 16:00
Vizualizări: 1768

Citiţi de asemenea

La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
73
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
68
Rețeta de varză murată fără sare de la Pola BragaDe ce am decis să scriem această rețetă, în ciuda faptului că există o ...
175
Jungla Amazonului este unul dintre cele mai puțin explorate locuri de pe Pământ. Mulți căutători de aventuri încă dispar...
169