Noul gadget de la compania BioLite încarcă electronice în timp ce gătiți

/ Vizionări: 3082

BioLite

 

 

"Gătiţi și încărcaţi electronice oriunde" este sloganul companiei BioLite, producătorul dispozitivului BioLite CampStove care funcționează pe vreascuri, cu posibilitatea de conversie a energiei termice în energie electrică pentru a încărca electronice portabile.

 

Construcţia dispozitivului seamănă cu o sobă și asigură producerea unei cantități suficiente de energie pentru a face câteva apeluri la un telefon mobil, chiar și atunci când alături nu este nici o priză. Gadgetul BioLite CampStove este format din două părți principale - camera de ardere și modul Orange care cuprinde un convertor termoelectric și un ventilator pentru suflarea flăcărilor.

Odată ce flacăra în camera de ardere atinge temperatura dorită, pe portul USB se aprinde lumina verde, indicând faptul că dispozitivul poate fi conectat la telefon și că începe încărcarea. Producerea energiei de la elementele termoelectrice depinde de temperatura flăcării, astfel încât, dacă, de exemplu, gătiţi orezul la un foc mic, procesul de încărcare se va întinde în timp.

Pe baza testelor efectuate de ediţia Inhabitat, gadgetul este eficient pentru gătitul cărnii, fierberea apei cu posibilitatea de încărcare paralelă a dispozitivelor mobile. Din păcate, energia electrică produsă de încărcător nu este suficientă pentru funcționarea pe termen lung a Internetului sau pentru a petrece o conferință audio, dar utilizatorul poate fi întotdeauna sigur că el ar putea face unul sau două apeluri de urgență.

În setul BioLite CampStove se numără şi un grătar pe două picioare, cu capacitatea de alimentare a camerei de ardere fără a întrerupe procesul de gătit.

Dispozitivul de la compania BioLite se poziţionează ca un cuptor pentru turismul pietonal, nu are nevoie de combustibil suplimentar și funcţionează pe vreascuri găsite în pădure. Compania de asemenea atrage atenţia la faptul că lemnul este o sursă regenerabilă de energie și mai preferabilă în comparație cu gazele naturale.

Deși dispozitivul cântăreşte sub 2 kilograme, e prea mult pentru cei care practică turismul pietonal. În plus, CampStove este mai mare decât cuptoarele turiştilor, în stare pliantă ocupă un volum de o sticlă de un litru.

În ciuda neajunsurilor sale, gadgetul BioLite CampStove poate avea şi alte aplicații posibile. De exemplu, cuptorul poate fi util şi în timpul catastrofelor naturale ca o sursă de energie pentru dispozitive de comunicare, ca o modalitate de a fierbe apa şi a găti fără gaze naturale.

 

 

 

BioLite

BioLite

BioLite

 

 

Sursa: facepla.net