Nu beţi din sticle de plastic!

/ Vizionări: 21338

Nu beţi din sticle de plastic!

Nu beţi din sticle de plastic! A bea băuturi din sticle de plastic este periculos pentru sanatate! La această concluzie au ajuns cercetătorii din Harvard în cursul studiului lor.

În testare au participat 77 de voluntari. Savanţii au descoperit că, la consumul zilnic al apei şi altor lichide din sticle de plastic în organism creşte concentraţia unei substanţe chimice. Această substanţă se numeşte bisfenol-A. După acţiunile sale, este similară cu estrogen - hormonul sexual feminin.

Creşterea numărului de bisfenol-A în sângele femeilor gravide poate duce la probleme grave de sănătate a viitorului copil, fetelor tinere - la pubertatea precoce. Mai mult decât atât, concentraţia mare a acestui produs chimic poate cauza dezvoltarea cancerului de sân şi de prostată!

Numai pe parcursul unei săptămâni consumul zilnic de băuturi din sticle de plastic măreşte nivelul de bisfenol-A cu 69%! Oamenii de ştiinţă roagă ca acestă veste să fie luată în serios, mai ales de către mamele tinere. Savanţii sunt îngrijoraţi pentru copiii mici, deoarece produsul lor alimentar este vândut în sticle de plastic.

 

 

Sursa