Nuc negru

/ Vizionări: 22922
Tag-uri: ,

Чёрный орех

 

Nucul negru(Juglas nigra) -  planta cu proprietaţi de vindecare  adevărat unice. Acum s-a dovedit că  este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale. Fructul este mai gustos decît nuca grecească. Miezul de nuc negru este frecvent utilizat în culinărie.

Frunzele de nuc, tratament minune pentru sănătate și frumusețe
Frunzele de nuc, tratament minune pentru sănătate și frumusețe

Locul de baştină este  America de Nord, astfel  i se mai spune, nucul american. Lemnul său este unul dintre cele mai valoroase materiale în construcţiile verzi.

Un copac falnic, viguros,  de 50 m înălţime, cu o coroană voluminoasă, cu frunze frumoase, penate (ajungând, în unele cazuri, până la un metru în lungime).Copacul face parte din familia  de foioase. Coroana  este rămuroasă,  cu  crengi puternice de culoarea gri. O mulțime de fructe pe pom, destul de măşcate, unite în ciorchine. Fructele cresc acoperite cu o coajă verde. Ca de exemplu la nucul grecesc această coajă singură cade,  pe cînd la nucul negru se ţine ferm.

Atunci cind nucile încep să se coacă, coaja devine treptat neagră, de aici şi denumirea: nuc negru. Arborii maturi suportă temperaturi de pînă la -38° C. Au o creştere prosperă  în sol fertil, la adîncimi, pot tolera inundaţiile de scurtă durată. Seceta este suportată destul de uşor.

Plantarea este potrivită pentru crearea rapidă a grupurilor monumentale, masivelor pure şi mixte. Foarte eficient în plantarea singuratică, pe alei, la marginea  drumurilor și rezervoarelor  de apă.

 

Sursa: vk.com