Nucile cu cele mai multe beneficii pentru sănătate

Список самых полезных орехов

Oamenii de știință chinezi au descoperit că consumul de nuci poate reduce riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare.

1. Migdalele. Persoanele predispuse la bolile cardiace sînt sfătuite să mănînce cel puțin 60 de grame de migdale pe săptămînă. Migdalele sînt bogate în fosfor, potasiu și fier.

Atenţie! Ce nu trebuie să faceţi niciodată după mîncare! Aflaţi de ce! (VIDEO)
Atenţie! Ce nu trebuie să faceţi niciodată după mîncare! Aflaţi de ce! (VIDEO)

2. Nucile de acaju întăresc imunitatea, îmbunătățesc activitatea cardiacă și chiar calmează durerea de dinți. 20 de nuci de acaju pe zi sînt suficiente pentru ca corpul uman să primească o rată zilnică de fier. Înainte de utilizare, nucile trebuie prăjite, deoarece, în forma lor brută, ele nu au gust.

3. Fisticul are puține calorii și este bogat în minerale și vitamine, dar consumul lui trebuie limitat la doar 15 nuci, aceasta fiind norma zilnică pentru un adult. El ajută în tratamentul bolilor tractului gastrointestinal, ale aparatului respirator, anemiei și icterului, toxicozei la femeile gravide, crește capacitatea de reproducere a bărbaților.

4. Alunele de pădure conțin un număr mare de vitaminele A și E. Ele îmbunătățesc activitatea creierului. Cel mai bine este să fie consumate crude.

Etichetarea tip semafor a alimentelor: Rosu – pericol pentru sanatate, verde – numai bun de mancat
Etichetarea tip semafor a alimentelor: Rosu – pericol pentru sanatate, verde – numai bun de mancat

5. Nucile grecești ajută în cazuri de epuizare fizică, anemie, boli ale sistemului nervos, inimii și stomacului. Utilizarea lor regulată protejează bărbații de impotență sexuală.

6. Nucile de cedru se disting printr-un conținut ridicat de vitamine, macro- și microelemente cu conținut scăzut de fibre. Sînt deosebit de benefice pentru copii și vîrstnici. Oamenii predispuși la obezitate trebuie să limiteze consumul de nuci de cedru.

7. Nucile braziliene. Numai 2 nuci pe zi asigură norma zilnică de seleniu, a cărei insuficiență conduce la îmbătrînirea prematură. În plus, fructele cu coajă lemnoasă oferă o încărcătură de vigoare și energie, piele frumoasă și curată și reduc riscul de boli de inimă și cancer.

8. Nucile de cocos. Cele mai mari nuci de pe pămînt sînt cele de cocos. Greutatea uneia poate ajunge la patru kilograme. În plus față de gustul excelent și aromă, nucile conțin un număr mare de vitamine B, macro și microelemente. Ele au efecte benefice asupra imunității, vederii, sistemului digestiv, funcției glandei tiroide. Laptele de nucă de cocos are efect de întinerire.

9. Arahidele – antioxidante ce îmbunătățesc vederea, auzul și memoria.

10. Castanele conțin o cantitate mare de fibre, vitaminele C și B și D.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137