O casă ecologică şi foarte inteligentă

/ Vizionări: 4462

O casă ecologică şi foarte inteligentă 

 

Casa inteligentă, economică şi confortabilă
Casa inteligentă, economică şi confortabilă

Recent, în capitala Danemarcei, Copenhaga, a fost prezentată o nouă casă, recunoscută ca cea mai inteligentă şi mai ecologică.

În această ţară, se acordă o atenţie deosebită tehnologiilor de mediu şi se alocă o mulţime de bani pentru dezvoltarea lor. Pentru realizarea acestui proiect ambiţios statul a alocat peste 5 miliarde € timp de o săptămînă după aprobarea acestuia.

Noua clădire se evidenţiază prin aspectul său neobişnuit. Ferestrele imense ocupă cea mai mare parte de faţadă. Pe acoperiş şi pereţi sunt instalate panouri solare, iar acoperirea este făcută din scuturi de carbon. "Colectoarele furnizează energie în orice vreme, şi volumul electricităţii produse depăşeşte cu mult nevoile clădirii, aşa că ea vinde surplusurile la centrala electrică din apropiere", - relatează Lone Phifer, organizatorul şef al proiectului Green Light House.

 

O casă ecologică şi foarte inteligentă 

Casa inteligentă este deşteaptă foc!
Casa inteligentă este deşteaptă foc!

 

Casa ecologică are un sistem unic bazat pe cele mai recente realizări ştiinţifice. Un program de computer special controlează toate procesele importante: monitorizează umiditatea aerului şi, dacă este necesar, include ionizatoarele, aeriseşte aerul, întredeschizînd uşor ferestrele, controlează temperatura şi include automat încălzirea. Senzorii de pe pereţii exteriori urmează poziţia soarelui, şi calculatorul deschide sau închide ferestrele, controlînd astfel iluminatul în interiorul clădirii.

Trebuie de remarcat că confortul şi căldura sunt tovarăşii fideli ai construcţiilor verzi. Casa inteligentă oferă multe servicii utile. De exemplu, ea poate trezi dimineaţa proprietarul sau prepara o ceaşcă de cafea.

Experţii prognozează că, astfel de case peste 10 ani vor ocupa o nişă în construcţia ecologică pentru populaţie.

 

 

Sursa: ecofriendly.ru 

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137