O casă pentru studenți HALO – cea mai autonomă energetic

/ Vizionări: 8632

HALO

 

Studenții suedezi au contribuit la dezvoltarea locuințelor "verzi". Un grup de tineri a reușit să proiecteze conceptul de locuință curată și autonomă energetic și apoi să realizeze acest concept în viață. Casa neobișnuită a fost construită în formă sferică și se numește HALO.

HALO
Casa a fost proiectată ca o locuință pentru studenți, dar se va potrivi perfect și pentru o familie cu copii. Casa HALO este făcută aproape în întregime din lemn. În construcția casei lipsesc structuri de piatră, cărămidă sau de beton. Pereții casei sunt căptușiți cu scânduri de lemn. Este interesant de menționat că deasupra casei este amplasat acoperișul. De fapt, nu este un acoperiș convențional, ci panouri solare. Acestea acoperă întreaga partea de sus a casei și pragul, ceea ce face posibil a rămâne în ea chiar și în vreme feroce. Cu toate acestea, principala sarcină a acestui "acoperiș " este furnizarea energiei electrice pentru casă.

HALO

În interiorul casei sunt instalate mai multe baterii și un generator de putere. Este disponibil un boiler electric. Câteva camere sunt decorate și realizate într-un stil de tineri. Casa are tot ce funcționează pe panouri solare. Majoritatea camerelor din casă sunt mici. Încăperile comune au cea mai mare suprafață din casă. Potrivit creatorilor, casa HALO a fost proiectată pe baza ideii că în secolul XXI oamenii acordă mai multă atenție la izolare personală. Drept consecință pereții casei sunt aproape complet izolați fonic.

HALO
Pe veranda casei sunt instalate vase de plastic și lemn, în care sunt plantate flori și alte plante. Pragul are o pantă lină confortabilă, care înlocuiește trepte. Această pantă de asemenea vă permite să deplasați cu ușurință un cărucior cu copil. Ar trebui să menționăm că neobișnuita casa HALO a ocupat locul al treilea la expoziția Solar Decathlon 2013 care a avut loc în China, în categoria "casa cea mai autonomă energetic".

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.