O companie rusă a patentat țigla cu baterii solare integrate

/ Vizionări: 2964

Российская компания запатентовала черепицу на солнечных батареях

Compania "Innovatiks" din Anapa a primit un brevet pentru invenția țiglei cu fotocelulă cu o capacitate de 6, 8 și 10 wați.

Firma a început deja fabricarea ”țiglei solare” în apropierea orașului Anapa, iar țigla cu elemente solare integrate, montată pe acoperișul unei case de lângă Anapa, a început să genereze primii kilowați autonomi de energie electrică.

Celule solare capabile de auto-curaţare, effectuate după tehnologii spaţiale
Celule solare capabile de auto-curaţare, effectuate după tehnologii spaţiale

Țigla cu celule fotoelectrice de origine rusă costă de 3-4 ori mai ieftin decât omologii străini, prin urmare, interesul față de produsele firmei și-au manifestat reprezentanții comunităților de afaceri din Germania, Canada și China.

Autorii invenției planifică să obțină încă un brevet pentru țigla în care fotocelula va permite nu numai de a genera energie electrică, dar și de a produce energia necesară pentru încălzirea apei de la robinet.

Acoperișurile solare sunt protejate de zăpadă, grindină, frunziș, murdărie. Pentru a face acest lucru, după cum informează site-ul Energosovet, de-a lungul coamei acoperișului, în locul unde sunt montate celulele fotoelectrice, se montează un tub perforat, prin care în timpul iernii se dă apa caldă, care topește zăpadă și zăpadă îngrămădită alunecă de pe acoperiș. Astfel zona ”solară” este eliberată de zăpadă și celulele solare se expun luminii și încep să genereze energie electrică. În același fel țigla este curățată de noroi și frunze în timpul verii, dar cu apă rece.

 

Sursa: recyclemag.ru