O echipă de fotbal de vegani a ajuns în Liga Profesionistă a Angliei

/ Vizionări: 1896

Футбольный клуб веганов вышел в профессиональную лигу Англии

Privind la figurile destul de plinuţe ale fotbaliştilor de la „Forest Green Rovers” veţi crede cu greu că ei sînt vegani. Dar aşa este, aceşti băieţi nu consumă carne şi toţi muşchii lor au fost crescuţi exclusiv pe baza alimentaţiei vegetale. Şi precum vedeţi, ei au obţinut rezultate remarcabile în sport.

Astfel, în Liga de Fotbal al Angliei (EFL) va evolua cea mai mică echipă din cele care au concurat vreodată printre echipele profesioniste. „Forest Green Rovers” reprezintă satul Nailswort, cu 6 mii de locuitori.

Vegani şi vegetarieni celebri (Video)
Vegani şi vegetarieni celebri (Video)

Deşi a fost creat acum 128 de ani, clubul Forest Green Rovers a ajuns în premieră în EFL. Iar principala cauză a acestui succes, potrivit băieţilor, este … veganismul!

Forest Green Rovers este primul club vegan din lume, Istoria a început în 2011, cînd echipa a fost preluată de către milionarul Dale Vince, care este adeptul modului sănătos de viaţă şi un cunoscut apărător al mediului.

În această perioadă, echipa a trecut calea de la vegetarianism, care presupune renunţarea de la carne, la veganism. În prezent, fotbaliştii nu consumă produse de origine animalieră – carne, peşte, ouă, lapte, miere …

Băieţii au recunoscut că iniţial le-a fost greu. Apoi, bucătarul clubului a învăţat nou meniu şi acum alimentaţia echipei este destul de diversă şi echilibrată.

Apropo, principiile, introduse de proprietarul multimilionar nu se reduc doar la alimentaţie. El a ajuns şi la stadionul clubului, care a fost amenajat cu baterii solare. Dar Dale Vince nu se opreşte aici. El planifică pînă în 2018 să înceapă construcţia primului stadion exclusiv din lemn.