O erupție solară uriașă amenință Terra (+Video)

/ Vizionări: 2962

Гигантская вспышка на Солнце угрожает Земле (+Видео) 

 

AR 1654, una dintre cele mai mari pete solare, a aruncat în spațiu bucăți uriașe de plasmă încinsă. Astronomii spun că trebuie să ne așteptăm la erupții tot mai dese, pentru că activitatea soarelui va atinge intensitatea maximă în acest an, anunță stirileprotv.ro.

 

Soarele asupra oraşului (Video)

Vineri, la ora 10.45, ora Chișinăului, discul de foc a aruncat în spațiu primele particule de plasmă. Cinci ore mai tîrziu, urma o altă explozie, de data aceasta mai redusă în intensitate. Acum, materia incandescentă eruptă de pata solară AR1654 se întreaptă spre Pămînt.

Astronomii spun că pata solară AR1654 crește de la o zi la alta, ajungînd să depășeasca deja dimensiunea Terrei și devine tot mai activă.

Soarele este în acest moment în faza de activitate maximă. Se întîmplă asta o dată la 11 ani, atunci cînd discul de foc își inversează polii. E adevărat însă că planeta noastră are un cîmp magnetic care o protejează de acest bombardament cu plasmă încinsă.

 

Fenomen unic: Doi Sori au răsărit în Chile
Fenomen unic: Doi Sori au răsărit în Chile

 

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137