O forţă mai puternică / A Force More Powerful (Video)

/ Vizionări: 2836

O forţă mai puternică  / A Force More Powerful (Video)

Descriere:

Teoria şi experienţa rezistenţei non-violente au depăşit hotarele naţionale şi au servit ca exemplu generaţiilor viitoare. Odată, Gandhi a spus:” Metodele mele de non-violenţă sunt încă la acelaş nivel ca şi energia electrică în epoca lui Edison, ele trebuie să fie dezvoltate şi îmbunătăţite”.

Filmul a fost lansat în 1999 de Steve York, producătorul a fost compania York Zimmerman. Pe parcursul a două serii şi trei ore, banda relatează despre lupta milioanelor de oameni, împotriva regimurilor guvernamentale pe parcursul secolului XX.

Acest film nu a fost nici prima, nici ultima creaţie a lui Steve York, despre răsturnarea regimurilor în „ţările mediu dezvoltate ”.

Mai târziu, în 2007, a filmat, de asemenea, "Revoluţia portocalie", în care a criticat falsitatea şi selecţia tendenţioasă a unor fapte şi mai devreme, în 1997 - "Răsturnarea dictatorului" despre Slobodan Miloşevici, încă mai devreme, în 1985, "Amintind bomba "(Hiroshima), în 1982," Memorialul războiului din Vietnam" şi câteva alte filme, multe dintre care sunt recomandate de site-ul oficial american,america.gov, în calitate de "materiale suplimentare".

 

Anul lansării: 1999

Ţara: Statele Unite ale Americii

Regizat de Steve York

Producătorii: Peter Ackerman, Steve York

Scenariu: Steve York

Operator: Dilip Varma Giulio Bikkari

Compozitor: John D. Keltonic

Gen: Documentar

Durata: 110 minute  

 

 

 

 

Sursa: dokumentika.org