O imprimantă laser nu este mai puţin dăunătoare pentru sănătate decât ţigările

/ Vizionări: 9214

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

imprimanta Laboratorul de Cercetare german Fraunhofer-Gesellschaft a stabilit că procesul de imprimare cu laser este însoţită de emisii de ozon, seleniu şi cadmiu sulfurat, oxizi de azot şi de carbon, şi mici particule exces de cerneala (toner). Ceea ce, potrivit unui studiu australian, nu mai puţin dăunătoare decât substanţele chimice produse în timpul fumatului.

oamenii de stiinta australian cred că este necesar să se acorde o atenţie mai mare la expertiza de mediu în imprimantele laser.

Concentraţiei de ozon în aerul de peste 1 ppm pot provoca iritaţii ale ochilor, nasului, gâtului, în cazuri rare, dureri de cap şi greaţă. Cei mai mulţi oameni încep să se simtă mirosul de ozon la o concentraţie mult mai mică - 0,01 ppm.
Efectele de seleniu şi sulfură de cadmiu pe corp în acelaşi mod.

microparticule de toner poate ascunde, de asemenea, un pericol pentru sănătatea umană. Datorită lor de dimensiuni mici pot penetra uşor chiar şi cele mai inaccesibile ale plămânilor.

monoxid de carbon şi de azot poate provoca somnolenţă, dureri de cap, slăbiciune, puls rapid, sarcina încălcare.

În plus, în timpul procesului de imprimare pot fi alocate şi alte gaze organice, cum ar fi benzenul, substanţă cancerigenă, xilen, provocând tulburări menstruale, toluen, izooctani şi tetrachloroethane că provoca somnolenţă, iritabilitate şi oboseală.

de securitate a mediului nu este imprimante a fost deschis accidental, ca rezultat al testarea sistemelor de ventilaţie. de cercetare incheiate de oamenii de ştiinţă australieni au descoperit ca poluarea aerului în cameră, care are o imprimanta laser la 500% mai mare decât în aceeaşi cameră în care nu există nici o imprimantă.


priroda.su