O mie de școli din Franța vor avea grădini de legume îngrijite de elevi

/ Vizionări: 2310

Тысячи школ во Франции будут иметь огороды, возделываемые учениками

O mie de școli din Franța vor fi dotate cu grădini de legume pentru a ajuta la educarea copiilor în spiritul respectului față de mediul înconjurător, potrivit unei declarații făcute de ministrul francez al ecologiei, Segolene Royal.

Potrivit oficalului francez, primele instituții școlare care vor elabora un plan contra risipei de alimente vor beneficia de o asemenea grădină, care a precizat că îngrijirea spațiilor verzi va fi asigurată de elevi sprijiniți de diferite asociații și, eventual, de agricultori.

Locuitorii uimitori ai grădinii. Vremea (Video)
Locuitorii uimitori ai grădinii. Vremea (Video)

Experiența nu este cu totul nouă, a spus Segolene Royal, menționând că grădinile existente deja pe lângă unele colegii au generat „satisfacții”, „educație ecologică” și „o producție directă, chiar dacă numai simbolică”.

În aceeași intervenție, ministrul francez al ecologiei a reamintit faptul că într-o reuniune, care va avea loc astăzi, va face presiuni asupra firmelor de distribuție a mărfurilor pentru a realiza și implementa un sistem de evitare a risipei alimentare. În acest context, Segolene Royal a menționat că alimentele care se aruncă deși ar mai putea fi consumate generează o cheltuială „considerabilă”, de peste „200 de euro anual pentru o familie”.

 

Sursa: green-report.ro


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.