O ploaie mare de meteoriţi a căzut în vestul Chinei

/ Vizionări: 2974

O ploaie mare de meteoriţi a căzut în vestul Chinei 

 

China ameniţă că va produce un milion de maşini electrice până în 2015
China ameniţă că va produce un milion de maşini electrice până în 2015

Aproape o sută de pietre meteorit, cea mai mare din care cîntăreşte 12,6 kilograme, a fost descoperită în China, după o ploaie de meteoriţi trecută deasupra unei din regiunile ţării, a declarat site-ul " Qianlong Bai."

Oamenii de ştiinţă au adunat într-o zonă de 100 de kilometri probele de meteoriţi. Experţii cred că meteoriţii provin din centura asteroizilor situată între Marte şi Jupiter.

Fenomenul a fost observat în timpul zilei de 11 februarie, în judeţul Huanchzhun, districtul urban Xining. Potrivit spuselor unui dintre martorii evenimentului, care a declarat reporterilor:"Într-un cer senin brusc au fost auzite explozii puternice ... la locul incidenţii s-a ridicat un fum albastru".

Poluarea mediului în China (Seria de foto, care a primit o subvenţie)
Poluarea mediului în China (Seria de foto, care a primit o subvenţie)

Martorii, care primii au colectat pietre de o formă neobişnuită, spun că obiectele parcă au fost acoperite cu o scoarţă dură neagră, multe la impact au crăpat, expunînd "interiorul de argint".

Aspectul exterior al pietrelor a permis oamenilor de ştiinţă, sosiţi la faţa locului, să facă o concluzie că asupra acestui judeţ a căzut o ploaie de meteoriţi. "Evenimentul din provincia Qinghai a fost a doua, cea mai mare ploaie de meteoriţi în istoria Chinei", - a citat ediţia cuvintele unui angajat din Observatorul din Beijing, expert în domeniul meteoriţilor, Zhang Yulin.

Potrivit experţilor, cea mai mare ploaie de meteoriţi a fost înregistrată în China, în martie 1976. Atunci meteoriţi s-au prăbuşit asupra provinciei nord-est din Jilin.

 

 

Sursa: zelife.ru

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137