O ploaie mare de meteoriţi a căzut în vestul Chinei

/ Vizionări: 3334

O ploaie mare de meteoriţi a căzut în vestul Chinei 

 

Energia solară în China ( Video )

Aproape o sută de pietre meteorit, cea mai mare din care cîntăreşte 12,6 kilograme, a fost descoperită în China, după o ploaie de meteoriţi trecută deasupra unei din regiunile ţării, a declarat site-ul " Qianlong Bai."

Oamenii de ştiinţă au adunat într-o zonă de 100 de kilometri probele de meteoriţi. Experţii cred că meteoriţii provin din centura asteroizilor situată între Marte şi Jupiter.

Fenomenul a fost observat în timpul zilei de 11 februarie, în judeţul Huanchzhun, districtul urban Xining. Potrivit spuselor unui dintre martorii evenimentului, care a declarat reporterilor:"Într-un cer senin brusc au fost auzite explozii puternice ... la locul incidenţii s-a ridicat un fum albastru".

Locul SUA în producerea tehnologiilor curate – 17, China —  2
Locul SUA în producerea tehnologiilor curate – 17, China — 2

Martorii, care primii au colectat pietre de o formă neobişnuită, spun că obiectele parcă au fost acoperite cu o scoarţă dură neagră, multe la impact au crăpat, expunînd "interiorul de argint".

Aspectul exterior al pietrelor a permis oamenilor de ştiinţă, sosiţi la faţa locului, să facă o concluzie că asupra acestui judeţ a căzut o ploaie de meteoriţi. "Evenimentul din provincia Qinghai a fost a doua, cea mai mare ploaie de meteoriţi în istoria Chinei", - a citat ediţia cuvintele unui angajat din Observatorul din Beijing, expert în domeniul meteoriţilor, Zhang Yulin.

Potrivit experţilor, cea mai mare ploaie de meteoriţi a fost înregistrată în China, în martie 1976. Atunci meteoriţi s-au prăbuşit asupra provinciei nord-est din Jilin.

 

 

Sursa: zelife.ru