ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

O ramură foarte actuală şi în vogă a designului: stilul ecologic



O  ramură foarte actuală şi în vogă a designului: stilul ecologic


Să vorbim despre stilul ecologic, care este o ramură a designului la modă şi foarte actuală.  Şi anume – despre eco-stilul interioarelor.  Să precizăm de la început, că stilul ecologic şi casa ecologica - sunt lucruri diferite. Casa ecologică reprezintă o locuinţă, care a fost construită din materiale ecologice, cu precădere naturale. Şi nu numai construită din astfel de materiale, dar şi finisată cu ele. Viaţa într-o astfel de casă nu aduce daune mediului şi necesită un minim de resurse. Din păcate, în jungla urbană este dificil să construieşti o casă ecologică. Însă locuitorii din oraşe mari  sunt cei mai mult afectaţi de dor de totul ce este natural, viu, proaspăt. Aceasta este o adevărată nostalgie pentru natura.

Ce este de făcut locuitorilor din case în oraş, dacă în interioarele hi-tech este greu să respiri, avangarda le-a plictisit naiba, stilul clasic, cu textile greoaie şi mobilier de lux nu îţi permite să te  relaxezi, şi country, chiar dacă te bucură, însă nu aduce satisfacţie adevărată – ca aceea, pe care o simţi, trăind într-o casa din apropierea pădurii de pe malul unui râu răsunător?

Ar trebui oare să accepte şi să se obişnuiască cu dorul permanent pentru natură? Ba nu deloc, există doar stilul ecologic, care face ca locuinţă să fie cu adevărat confortabilă. Şi mai presus de toate - în astfel de încăperi oamenii se simt aproape de natură! Deşi eco-stilul nu este natura, ci doar o stilizare. Si deşi pereții casei d-voastră sunt făcute din beton, iar mobilierul din lemn este prea scump, totuşi aveţi posibilitate să aduceţi spiritul naturii în casă  datorită designului în stilul ecologic, sau eco-stil. Deci, care sunt regulile tehnici şi principiile de bază şi secretele finisării, mobilării şi decorării caselor în stilul ecologic?



1. Materiale de finisare ecologice

O ramură foarte actuală şi în vogă a designului: stilul ecologicMateriale naturale de finisare, desigur, nu sunt ieftine, astfel încât nu toată lumea îşi poate permite să-şi pună pe podea lemnul şi să-şi decoreze pereţii tot cu el. Dar acest lucru şi nu este neapărat, principalul lucru – să se renunţe la materiale sintetice, care arată "bătător la ochi artificiale." De exemplu, vinil PVC este puţin probabil potrivit pentru stilul ecologic. Acelaşi lucru este adevărat, în principiu, şi pentru laminat, dacă însă nu vă ajung bani pentru plăcuțe sau parchet, puteţi alege pentru parchetul laminat, însă trebuie să mimeze materiale naturale - lemn, piatra, etc.

Pe lângă aceasta, puteţi opta pentru mochetă într-una din camerele (de exemplu, în salon) – de exemplu, mocheta verde miţoasă (a la iarba proaspătă) sau  covorul-rogojină (chiar dacă artificial, însă foarte similar cu cel natural). În bucătărie, foaierul si baie ar fi bine totuşi să cumpăraţi plăci – ceramica sau marmura. Placi ceramice să imită piatra.

Stilul ecologic nu este compatibil cu astfel de materiale, cum ar fi panouri din plastic, plafoane din PVC stretch, ferestre de plastic (dacă încă nu vă puteţi permite ferestre din lemn, alegeţi ferestre din PVC cu rame, care imită lemnul), tapete vinil, etc. Pentru eco-stilul s-ar potrivi  perfect parchetul, tapete din hârtie sau panouri din plută pentru pereți, pervazuri din lemn sau piatră, plafoane vopsite cu grinzi de lemn şi baghete, etc.



2. Uşi şi alte elemente de construcţii ecologice

O ramură foarte actuală şi în vogă a designului: stilul ecologicUşile din lemn nu sunt atât scumpe, luând în vedere durata de exploatare a lor. În cazul, în care, nu vă poate permite uşile din lemn, alegeţi ușile din MDF furniruite. Furnirul - este acelaşi lemn, si MDF, spre deosebire de DPC, se consideră un material mai puţin nociv, şi, prin urmare, mai ecologic. Dacă este posibil, achiziţionaţi-vă uşile din lemn nu cu furnir ci lăcuite, ca să primiţi plăcere de la admirarea structurii lemnului, culorii şi mirosului lui naturale.

Grilaje – de pe scara, șemineu, balcon, etc. - În nici un caz nu ar trebui să fie din material plastic: mai bine să vă instalaţi grilaje din otel inoxidabil (care este, de asemenea, un material ecologic) sau lemn. Acelaşi lucru este valabil şi pentru balustrade.



3. Culori

Este preferabil să alegeţi culorile naturii: pământului, cerului, plantelor, apei, pietrelor. Astfel, în stilul ecologic cel mai frecvent se folosesc diferite nuanțe de maro, galben, albastru, verde, gri, bej. Predomină maroul (de la bej deschis până la brun închis, aproape negru) si verdele - culorile pământului şi plantelor.



4. Mobilarea

În stilul ecologic nu există mult mobilier - aici este o oarecare similitudine cu minimalismul. Este de dorit ca mobila să fie din lemn. mobilier În caz contrar, alegeţi mobilierul din MDF. Puteţi salva o mulţime de bani renunţând la seturi voluminoase şi dulapuri uriaşe. Este suficient de a pune, de exemplu, în sufragerie un stelaj din lemn de pin si scaune de răchită cu o canapea. În stilul ecologic pot fi utilizate activ nu numai elemente de răchită, dar, de asemenea, din metal şi sticla. Astfel, oportunitățile sunt mai multe şi la un anumit procent de isteţime se poate dispensa de PAL, MDF, placi aglomerate, placaj şi alte atribute de stil urban modern.



5. Textil

Ar trebui să se dea întâietate ţesăturilor simple, poate chiar grosiere - cum ar fi inul, stambă. Perdelele simple în dungi verzi, scaune acoperite cu huse de in grosier, perne de bumbac, abajur ţesut din fire naturale, etc. - Toate acestea ar sublinia stilul şi ar contribui la crearea anturajului dorit.



6. Decorul ecologic

O ramură foarte actuală şi în vogă a designului: stilul ecologicPentru decorarea încăperilor, optaţi pentru obiecte simple, realizate din materiale naturale sau imitaţii. Este de dorit ca elemente de decor să imite formele,  proprii pentru natură - de ramură, copac, stânci, trunchiuri, iarba, etc. De exemplu: perne în formă si culoare de pietrişul de mare, lampa de podea, cu "picioarele", a la trunchi de mesteacăn, vaze şi ghivece împletite din răchită, elemente de interior din coaja de mesteacăn, bolovani de râu într-un vas transparent, crengi sau buşteni decorative adevărate aduse din pădure, panouri din frunze uscate sau scoici etc.



7. Atmosferă

Doar cu finisaje, mobilierul şi atât mai mult, doar cu decorul nu veţi crea starea de spirit dorită în interiorul. La urma urmei, în casele ecologice si aerul este diferit! Cum putem noi, oamenii din "cutii" de piatra să cream în casă un sentiment de prospețime de păduri, câmpuri, pajişti? Mai întâi de toate, aveţi nevoie să asiguraţi o ventilaţie excelentă în apartament. În plus, este de dorit să cumpăraţi un umidificator si purificator de aer. Şi un umidificator poate funcţiona şi ca un aromatizator - cumpărând, de exemplu, ulei esenţial de pin, vă veţi aduce în casă mirosul de cabane din lemn şi o senzaţie de prospeţime, puritate, naturalețe.



8. Natură in casă – vie şi nevie

Stilul ecologic – este doar o stilizare a naturii, însă  nu se poate lipsi de natură adevărata. Eco-stilul este imposibil fără un număr mare de plante vii. În interioarele în stilul ecologic vor fi la locul lor  fântâna artificiala, mini-cascadă, acvariu, canar sau papagal.

Puteţi cumpăra un CD cu sunetele din natură şi să savuraţi eco-atmosferă absolut nouă şi atât de plăcută din casa ta, dar puteţi să vă stabiliţi cu traiul la natura cu adevărat. Numai dacă aţi avea intenţia…



Sursa

ABONAȚI-VĂ
Marţi, 22 iunie 2010 14:32
Vizualizări: 6803

Citiţi de asemenea

Rețeta de varză murată fără sare de la Pola BragaDe ce am decis să scriem această rețetă, în ciuda faptului că există o ...
120
Jungla Amazonului este unul dintre cele mai puțin explorate locuri de pe Pământ. Mulți căutători de aventuri încă dispar...
120
Toată lumea știe că pielea absoarbe bine tot ce interacționează cu ea. Aceasta se aplică și șampoanelor și este foarte...
263
Prin adăugarea în apă, această substanță stimulează procesul de eliminare a sărurilor în exces și a toxinelor periculoas...
173