O victorie a cetățenilor asupra unei mari corporații: în India a fost oprită fabrica Coca-Cola

/ Vizionări: 2964

Победа граждан над крупной корпорацией: в Индии остановлен завод «Кока-колы»

 

Conducerea statului Uttar Pradesh din nordul Indiei a promis de a demola fabrica de îmbuteliere  Coca - Cola care de mai mulți ani a deposedat populația cartierului de cota sa legitimă a apelor subterane.

Noua generaţie alege … canibalism
Noua generaţie alege … canibalism

Fabrica Vansari este una dintre cele 58 de întreprinderi Coca - Cola în India. Cetățenii se plâng că ea folosește prea multă apă și poluează solul, ceea ce duce la randamente mai mici în agricultură. În plus, ei spun că administrația companiei intimidează regulat pe cei care i se opun. În 2006 acțiunile de protest în rândul populației locale au durat mai mult de trei luni și s-au încheiat cu greva foamei a activiștilor care au cerut oprirea întreprinderii.

"Coca - Cola este responsabilă pentru distrugerea resurselor de apă prețioase și ar trebui să fie trasă la răspundere, - a spus chiar în acel an Amut Srivastava, un purtător de cuvânt al Centrului indian pentru resursele naturale. - Guvernul este obligat să oprească comportamentul inacceptabil al acestei companii".

Rezultatul a fost o amendă de 2000 dolari care, desigur, nu a satisfăcut cetățenii. "E ciudat că compania care pierde cantități imense de apă, funcționează liniștit acolo, unde mii de oameni nu și pot satisface chiar și nevoile cele mai de bază în ea - a spus localnicul Nandan Master. - Cerem de la guvern ca licența companiei să fie revocată".

Compania neagă toate acuzațiile, în plus, în 2013 ea a construit o secție suplimentară, capabilă să producă 600 de sticle din polietilen tereftalat pe minut. Reprezentantul Coca - Cola India, Kalyan Ranjan a spus că firma are "toate documentele care dovedesc dreptul de proprietate asupra terenului", menționând că ea a trimis deja apelul său Guvernului.

Un caz similar a avut loc luna trecută cu fabrica Mehdigani, situată lângă orașul Varanasi. Administrația locală a decis s-o închidă și s-o demoleze. Rezidenții au susținut că fabrica a fost construită pe terenurile consiliului satului și prin urmare este "ilegală", și autoritățile au decis în favoarea lor.

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137