O2, primul telefon cu carcasă din gazon și butoane din lemn reciclat

/ Vizionări: 2870

телефон O2

 

Într-o epocă în care mai toate lucrurile sunt de unică folosință și doar unele sunt reciclabile, britancii de la O2, în colaborare cu DesignWorks, au dezvoltat un produs inedit realizat atât din materiale durabile, cât și din piese reciclabile. O2 este primul telefon mobil a cărui carcasă este realizată din resturi de gazon, colectat de pe Twickenham Stadium din Londra, și piese reciclate de pe alte dispozitive mobile.

Bucătărie ecologică de vară (+Foto)
Bucătărie ecologică de vară (+Foto)

Telefonul a fost realizat pentru Federația Engleză de Rugby pentru a marca startul celei mai noi campanii de responsabilitate socială a organizației: „Reciclează pentru rugby”. Construirea telefonului a necesitat 240 de ore de muncă. Carcasa, care este piesa de rezistență, este realizată din zeci de mii de fire de gazon rezultate în urma tunderii În scopul de a obține aspectului de „iarbă proaspăt tăiată”, gazonul fost deshidratat în vid după ce în prealabil a fost înghețat. Apoi iarba a fost presată în mulaj și acoperită cu o rășină eco-friendly.

Campania Federației Engleze de Rugby își propune să influențeze oamenii că recicleze cât mai mult din obiectele pe care le folosesc zilnic, în special dispozitive electronice vechi. Dacă această campanie va avea succesul așteptat rămâne de văzut, dar acest proiect unic ne dă de gândit despre metodele incredibile prin care putem refolosi pe viitor tot ceea ce aruncăm astăzi.

телефон O2

 

Sursa: greenbelarus.info