Oameni, învățați să trăiți de la natură!

/ Vizionări: 1770

Nu știu de ce toți cred că zona Cernobîlului este zona morții, iar astăzi ea a devenit un loc unic de restabilire a tot ce este viu și chiar mai mult. La moment, acesta este unul dintre locurile unice de pe planetă.

Nu știu de ce toți cred că zona Cernobîlului este zona morții, iar astăzi ea a devenit un loc unic de restabilire a tot ce este viu și chiar mai mult. La moment, acesta este unul dintre locurile unice de pe planetă. Unicitatea lui constă în faptul că Pămîntul îi arată Omului – iată, privește, aceasta se poate întîmpla, cînd se va termina activitatea ta distrugătoare. În regiunea Cernobîl acest lucru s-a întîmplat. E o zonă închisă. Care e rezultatul? S-au întîmplat următoarele: Pămîntul a început să renască. Toate lucrurile artificiale, aduse d OM, au murit, iar tot ce e natural – apare și se dezvoltă.

Aici în prezent își fac cuiburi cocostîrcii, barza neagră, lebede, titirezi, vulturi, rațe. Cîteva specii de bufnițe (inclusiv cucuveaua), faună unică de lilieci. Multe specii zburătoare se întîlneau ultima dată în Ucraina acum 50 de ani, de unde au apărut acum – nu se știe. Iepuri, vulpi, vidre, castori, ondatre, căprioare, reni, caii lui Prejevalski și o turmă de zimbri și alte zeci de animale, incluse în Cartea Roșie! Pentru prima dată în 100 de ani, acolo au apărut ursul și rîsul.

Urșii bruni se reîntorc la Cernobîl după 100 de ani
Urșii bruni se reîntorc la Cernobîl după 100 de ani

Au apărut multe specii de plante rare. Peștele abundă în lacuri și rîuri. Motanii în Cernobîl au devenit cei, care erau pînă a fi îmblînziți de om, animale independente, așa ca lupii, de exemplu, capabile să se hrănească singure. Este o mare rătăcire să credem că dacă nu era omul, atunci toți ar fi murit de foame, sau ar fi înghețat fără caloriferele încălzirii centrale.

Așadar, Cernobîlul ne-a arătat cum se va manifesta Pămîntul în lipsa activității tehnogene a omului în cazul în care va apărea o asemenea situație. Asta nu e o teorie – este un exemplu practic pe un sector mic de pe iubita noastră Planetă.