Oamenii ar putea deveni vegetarieni în 40 de ani

/ Vizionări: 3278

Ведущие специалисты планеты выступили с суровым предупреждением по поводу мировых поставок продовольствия. По их мнению, население Земли может почти полностью перейти на вегетарианскую диету в ближайшие 40 лет в связи с катастрофической нехваткой продуктов питания, пишет The Guardian. 

 

Oamenii de ştiinţă atrag atenţia că populaţia globală va fi nevoită să treacă la o dietă vegetariană aproape completă în următorii 40 de ani, din cauza crizei de alimente, scrie The Guardian.

 

Opinia expertului: majoritatea oamenilor ar trebui să devină vegetarieni pînă în 2050
Opinia expertului: majoritatea oamenilor ar trebui să devină vegetarieni pînă în 2050

În prezent, oamenii îşi asigura 20% din necesarul de proteine din carnea de animale. Acest procent va trebui să scadă la doar 5% pînă în 2050, pentru a putea fi hrăniţi cei 2 miliarde de oameni care ar putea popula în plus planeta în acea perioadă.

"Nu vor fi suficiente resurse de apă pentru irigarea culturilor actuale, astfel încît să fie hrănită populaţia de 9 miliarde de oameni estimată pentru 2050", se arată în raportul Stockholm International Water Institute (SIWI).

Competiţia pentru resursele de apă se va intensifica pe viitor. "Reprezentanţii ONU anticipează că producţia de alimente va trebui să crească cu 70% pînă la jumătatea secolului. Aceasta va pune presiune suplimentară asupra utilizării resurselor de apă, care vor fi din ce în ce mai necesare pentru a satisface cererea globală de energie, estimată să crească cu 60% în următorii 30 de ani", se mai menţionează în raport.

Oamenii de știință subliniază că la ora actuală pe Pămînt circa 900 de milioane de oameni suferă de foame, alte două miliarde suferă de malnutriție cronică. Cercetătorii subliniază faptul că criza alimentară va fi resimțită în următorii cinci ani, luînd în considerare seceta în Statele Unite și Rusia, precum și creșterea prețurilor la cereale pe piața mondială. Ce s-ar putea întîmpla în acest caz, a arătat situația din 2008, cînd din cauza lipsei de alimente în 28 de țări au avut loc tulburări ale populației.

 

 

Sursa: moldovenii.md