Oamenii de ştiinţă: 25% din solul planetei este într-o stare de degradare

/ Vizionări: 5946

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

25% din solul planetei este într-o degradate Un nou studiu arată că în viitorul apropiat, omenirea se pot confrunta cu problema de foame. Aproape un sfert din lume solului este într-o stare de degradare, ceea ce reduce semnificativ posibilitatea de a umanităţii de a se hranei pentru animale.

Degradarea solului - un proces de reducere treptată a fertilităţii solului, care apare din diverse motive. Încercările de a evalua starea solului - piatra de temelie a existentei umane - de a lua ultimele trei decenii în program, numit "Evaluarea globala de degradare a solului." Aceste estimări se bazează pe opiniile specialiştilor. În 2008, programul a raportat că, în procesul de degradare este de 15% din sol.

Un nou studiu publicat în această problemă guvernamentale fond ISRIC non-- Lumea solului de informare şi a dat un mai negativă rezultate mult. Baza acestei metode de evaluare a fost analiza de fotografii prin satelit a scoarţei terestre, pentru perioada 1981 - 2003. După cum sa dovedit, într-o stare de degradare sunt acum 24% din sol. Studiul, care este publicată în Jurnalul solului utilizării şi gestionării, susţin că motivul pentru care acest proces este o utilizare excesivă a terenurilor agricole şi diferitele procese naturale.

Acum, în cea mai rea situatie sunt solului din Africa sud de ecuator, precum şi Asia de Sud şi sudul Chinei. Cele mai afectate (de exemplu, degradate mai mult de jumătate din sol), statele cum ar fi Congo, Etiopia, Myanmar (Birmania), Malaezia, Thailanda, cele două Corei, Indonezia. Acest proces este cel mai afectat de situaţia populaţiei (de exemplu, în zonele afectate de densitatea populaţiei este cea mai mare) - China, India, Indonezia, Bangladesh si Brazilia. În ansamblu, 19% solurilor degradate utilizate pentru culturile în creştere.

Sursa:

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137