oamenii de stiinta algerieni au eliminat apa coji de portocale

/ Vizionări: 3670

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

portocaliu oamenii de ştiinţă au descoperit că algerian pentru apa de la culori artificiale, puteţi folosi astfel de materiale disponibile, cum ar fi coaja de portocala. Ei au fost un bun absorbant pentru un număr de poluante efluenţi de coloranţi sintetici, spun cercetatorii intr-un comunicat de presă, publicate de editori Inderscience.

În afară de aspectul maloestetichnogo, a apelor uzate vopsite, chiar şi fără ceea ce priveşte toxicitatea lor, sunt periculoase deoarece accesul orb de lumina pentru a algelor în straturile profunde ale apei. Noua inventie, dacă se poate modifica plante de pre-industriale, poate purifica apa reziduală este relativ ieftină şi eficientă.

În ciuda deshiviznu sale, scoarţa a demonstrat deja capacitatea sa de a absorbi dizolvat în apă de patru culori diferite mărci. Un gram de cruste la temperatura camerei, colectate patruzeci-şaptezeci miligram de vopsea. Având în vedere capacitatea de substanţe contaminante cerneală (de culoare vizibil la o concentraţie de un milion), aceasta înseamnă că un kilogram de deşeuri alimentare să cureţe şi patruzeci de metri cubi de ape uzate fără încălzire speciale.

Cu rezultatele studiului vor fi publicate în numărul viitor al revistei International Journal of Mediu şi a poluării.


Sursa lenta.ru