Oamenii de stiinta au descoperit un unic viu «de încălzire» în stup

/ Vizionări: 7992

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Пчела - рыльце в пыльце

"Stigmatizarea în polen.

Cu ajutorul termice cercetători pentru imagini speciale, de la Universitatea din Würzburg (Germania), condusa de Jurgen Tauc constatat că funcţia de "sistem de încălzire" stup execută un grup special de albine, temperatura corpului, care depăşeşte în mod semnificativ temperatura corpului de colonii de albine alte.

Aceste albine reprezentanţi au dezvoltat muschii bine, de reducere a ceea ce poate spori în mod semnificativ temperatura corpului (până la 44 ° C), care este la 10 ° C mai mare decât cea a altor membri ai familiei de albine. Prin reglarea temperaturii în interiorul stupului, pe care le controlează funcţionarea întregului coloniei. Indexat în celule goale, ele pot reglementa căldură în faguri învecinate, oferind cantitatea necesară de energie termică o dată pe 70 pupae (apicultori ar trebui să se uite la un alt celule goale).

Temperatura în interiorul stupului o influenţă enormă asupra modului de viaţă de familie de albine, astfel cum au single-ul "superorganism". De exemplu, din larve în curs de dezvoltare la 35 ° C, se nasc arborează albine care colectează nectar şi polen pe flori de plante. A larvelor în curs de dezvoltare la 34 ° C, apare lumina alba de albine-dadaca care nu va pleca de stup şi viaţa va avea grijă de alte larve, şi "păstra ordinea" în stup. Numărul de albine şi trântori poliţiştilor, de asemenea, depinde de temperatura în interiorul stupului.

Astfel, controlul temperaturii mediului ambiant în interiorul stup, albinele-încălzitoare "determina strategia de familie de albine ansamblu.

Sursă