Oamenii de ştiinţă propun tratamentul cu designul peisagistic

/ Vizionări: 3132

Oamenii de ştiinţă propun tratamentul cu designul peisagistic

 

În Kirovsk, în grădina Botanică cea mai nordică din Rusia, sunt dezvoltate noi domenii ale ecoterapiei, care implică utilizarea arhitecturii peisagistice pentru tratamentul diverselor afecţiuni mintale şi nervoase. Cercetătorii locali explică aceasta prin faptul că psihicul uman suferă de o lipsă a contactelor cu natura vie. Reabilitarea acestor contacte ajută la corectarea mentalităţii şi tratarea sistemului nervos.

 

Oamenii de ştiinţă propun tratamentul cu designul peisagistic

Grădina farmaceutică

 

În fiecare săptămână în grădina botanică din Kirov vin  grupe de copii, la mulţi din  care au fost identificate diferite maladii. În seră tropicală printre plante exotice, copiii învaţă să îngrijească flori, află mai multe despre specificul lor. Experţii menţionează că mulţi copii devin mai deschişi pentru comunicare după contactul  cu plante şi animale, printre care sunt caii şi căprioarele, transmite potrivit RIA "Novosti".

În grădina farmaceutică nu sunt nici cai, nici căprioare, dar peste câteva săptămâni vom deschide noul sezon. Totul va înflori foarte frumos. Veniţi la noi să vă trataţi).

 

 

Sursa: gardenslive.org