Oamenii de ştiinţă spun că gândirea pozitivă poate vindeca

/ Vizionări: 4798

Oamenii de ştiinţă spun că gândirea pozitivă poate vindeca

 

Oamenii de ştiinţă spun că gândirea pozitivă poate vindecaAtitudinea pozitivă a pacientului poate dubla efectul medicamentelor, în timp ce cea negativă îl poate reduce la zero, susţin oamenii de ştiinţă. Cercetătorii din Oxford, Cambridge şi două universităţi germane au făcut concluziile lor pe baza unui experiment inovator privind studierea rolului gândirii conştiente în percepţia durerii, scrie The Telegaph.

Oamenii de ştiinţă au echivalat dependenţa de reţelele sociale cu alcoolism
Oamenii de ştiinţă au echivalat dependenţa de reţelele sociale cu alcoolism

La 22 de voluntari au pus pe piele un dispozitiv de încălzire şi au cerut să evalueze nivelul de durere.  Gradul mediu pe o scară de la 0 până la 100 a constituit 66. După aceea, subiecţilor au început să introducă un analgezic pe baza opiacee. Gradul mediu a scăzut până la 55. Atunci când experţii au spus subiecţilor că ei au început să primească analgezic, gradul a scăzut până la 39. Cu toate acestea, atunci când subiecţilor s-a spus că introducerea analgezicului a fost întreruptă, deşi nu a fost aşa, estimarea reală a durerii a crescut din nou până la 64.

În acelaşi timp, activitatea creierului voluntarilor a fost controlată cu ajutorul MRI (magnetic resonance imaging). S-a dovedit că părţile creierului, responsabile de durere, s-au intensificat atunci când oamenii au crezut că nu este nici un fel de analgezic, iar gândurile pozitive au încetinit activitatea acestor părţi ale creierului.

"Medicii nu ar trebui să subestimeze impactul semnificativ pe care sentimentile pacienţilor pot avea asupra rezultatelor tratamentului," - a spus profesorul Irene Tracey din Centrul MRI a creierului, de la Universitatea Oxford, care a condus studiul.

 

 

Sursa cu link pe podrobnosti.ua