Oamenii doresc să respire aer curat

/ Vizionări: 4366

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Pe de pericolele consumului de tutun şi cum pentru a combate obiceiurile rele

Pe de pericolele consumului de tutun "Rusia fără tutun" şi "Armata fără tutun" - două anti-tutun-rus publice organizarea proiectului cu un nume impresionant de "Liga Nation's Health". Cum are loc în Rusia pentru a combate fumat, am vorbit cu vice-presedinte al Ligii Nikolai Vasilievici Kononov.

- Când şi cum a proiectului "Rusia fără tutun"?
- Proiectul a fost format treptat în cadrul organizaţiei publice ruse "Liga's Health" Nation ", infiintata in anul 2003 la iniţiativa publice figuri proeminente. Scopul principal al Ligii - îmbunătăţirea calităţii vieţii umane şi să creeze condiţii pentru un stil de viaţă sănătos. Cea mai mare Plank, care ar putea dori pentru orice organizaţie şi chiar întreaga societate.

Stil de viaţă sănătos include mai multe componente. Aceasta este o dieta echilibrata, diagnosticul precoce, de viaţă sedentar şi, desigur, respingerea de obiceiurile rele - fumat, alcool.

În ceea ce priveşte fumatul, statisticile terifiante - aproximativ 40 de milioane de oameni în Rusia şi 60 de milioane fumul inhalat pasiv fumul de tutun.

A fost imposibil de a ignora, şi 31.05.2008, Preşedintele nostru, director al Centrului Ştiinţific de Chirurgie Cardiovasculara. AN RAMS academicianul Bakulev de berbeci Leo Bokeria, la caritate Toate "Touch inima copilului" a lansat concursul naţional pentru student publicităţii sociale "Rusia fără tutun".

La primul concurs am primit un răspuns foarte mare, care să confirme că societatea are un interes în rezolvarea acestei probleme. Din aceasta şi a început proiectul "Rusia fără tutun", care este acum cultivat pe scară largă mişcare rusă de toate, nu numai pentru studenţi. Ideea de a anti-fumat transformate în cerinţe specifice. Şi în acest moment în sprijinul "Rusia fără tutun" colectate un milion de semnături ale cetăţenilor ruşi, inclusiv politicieni influenţi, guvernatori, sportivi de renume, animatori şi personalităţi publice.

Pe de pericolele consumului de tutun


Cerinţele principale ale proiectului "Rusia fără tutun", pe care am invocat:

- Crearea statului Programului naţional privind controlul tutunului,

- Respingerea publicitatea directă şi indirectă a produselor din tutun

- Comunicarea din 2010 Anul Rusia, fără tutun

- Degradante, până la penale, pentru vânzarea ţigărilor către minori.

Desigur, că astfel de cereri au fost susţinute de mai multe persoane. Oamenii vor să trăiască într-un spaţiu liber de tutun, uneori exprima chiar forme dure de protest. De exemplu, unii parinti au vorbit la întâlnirile noastre: "Nu vreau să ia copilul la doctor la fumat. Să medicale şef va posta lista de fumat, şi voi alege un alt medic.

- Ştiu că aceasta se datorează faptului că liga a fost organizată de proiectul "O armată fără tutun".
- Este mândria noastră. Datorita initiativei noastre, ministru al apărării a semnat ordinul de a suspenda livrările către armata de ţigări liber. Aceasta este o contribuţie semnificativă la lupta împotriva tutunului. Pentru situaţia era astfel: oamenii plătesc impozite pe banii pentru copiii lor de a cumpăra ţigări şi se înmânează în mod gratuit.

Mulţi tineri nu fumează înainte de a intra în armată. Armata este conceptul de "smoko", asa ca asta e cei care nu fuma, în acest moment sunt, figurat vorbind, pentru a curăţa. Şi dacă vă dau ţigări liber, dar nu au încă la muncă, plus o bursă şi refuzul de a ieşi din grup - atât de multe, şi trase.

Acum vrem să monitorizeze modul în care această inovare sunt părinţii ei şi militare. Există multe opinii pro şi contra.

- Cât de multe ţigări au fost emise în armată?
- Nu sunt cifre aproximative - în raţia de recruţi incluse 10 de semnalPET în a doua zi, 30 zile - 15 pachete. Dacă adăugăm la preţul cel mai scăzut foarte, o cifră decentă. Ministrul Apărării a spus că toţi banii vor fi cheltuiţi pe bomboane, lapte condensat, ciocolata.

Programul a Armatei fără tutun "începe să aibă efect de la 1 ianuarie 2010.

Acum, după proiect cu Armata atenţia noastră se concentrează asupra studenţilor. General al coaliţiei noastre "Rusia fără tutun" vine o mulţime de oameni tineri, studenţi. Aceasta este partea cea mai progresistă a societăţii. 19 noiembrie, la iniţiativa Camerei Publice a Rusiei de a crea un stil de viaţă sănătos, sport şi turism, precum şi organizarea rus publice "Liga Sănătăţii Nation" de la nr Tutun Ziua Internaţională a avut loc audieri publice pe tema "Rusia fără tutun".

Liga a făcut apel la şefii de mai mult de 200 de universităţi din Rusia, cu o cerere de punere în aplicare în activităţile programului lor de proiect social naţionale "Rusia fără tutun". Am primit un răspuns incredibil.

Vorbim despre o expresie clară, uşor de înţeles: "Copiii şi adolescenţii au dreptul de a creşte în medii lipsite de tutun." Trăim în societate, şi vrem să fie sănătos. Leo spune Bokeria, "dreptul dumneavoastră de a fuma se termină în cazul în care începe, dreptul meu de a respira aer curat."

- Discuţie de probleme, desigur, este necesar, şi la seminarii sau conferinte provin în primul rând persoane interesate. Aş dori să înveţe despre acţiuni specifice. Ce se va întâmpla în universităţi? Ce măsuri vor fi aplicate? Negative?
- Fumatul - prostul obicei, dependenţa de grele. Necesare o serie de activităţi. Oferim licee a unui program specific.

În primul rând, este necesar să monitorizeze şi să înţeleagă modul în care un anumit colegiu studenţii de fum, cât timp şi cât de mult. Apoi, pe baza datelor, dezvoltarea unui sistem de îngrijire.

Ar trebui luate pentru a preveni fumatul, inclusiv limitarea fumatului în spaţiile.

Acţiunea este necesară pentru a lui de avertizare a suferit de pe urma fumatului. Fumatul provoacă cancer pulmonar. Experţi în mod clar exprimat: cauza a 90-95% de cancer ale tractului respirator - tutun. 10-15 ani de fum începe schimbări ireversibile în organism. Oamenii trebuie să ştie despre el.

Continuaţi - pentru a consolida interzicerea publicităţii ţigară. De publicitate nu este faptul că, în orice supermarket de case de marcat atârne peste un pachet de ţigări?

- Spune-i unui fumător "nu fumaţi" este foarte uşor. Va exista, altele decât prelegeri despre pericolul fumatului, tratament medical şi de a ajuta efectiv psihologică?
- Desigur, ar trebui să fie un sprijin concret pentru cei care doresc să renunţe la fumat. În acest an, Liga Sănătăţii Nation, fiind operatorul de a distribui prezidenţiale subvenţii pentru proiecte axate pe un stil de viaţă sănătos, exprimate programul său de vot privind Institutul tutun de Psihologie şi Pedagogie.

În audieri publice privind controlul tutunului, preşedintele acestui Olga instituţiei Usanova au un raport excelent "Prevenirea fumatului în rândul studenţilor, care a dezvaluit detalii ale programului.

Programul se concentrează pe furnizarea de asistenţă psihologică pentru cei care doresc să renunţe la fumat dar nu pot. Aceasta este o categorie specială de fumători, nevoie de asistenţă specifice. Programul este conceput pentru licee, iar cei care doresc să pună în aplicare va primi toate mecanismele.

- Aceasta va fi liber? Pentru student, fiecare bănuţ contează, şi dacă nimic nu doare, el este puţin probabil să meargă la un medic pentru bani.
- Da, pentru elevi va fi liber.

- Tema anti-tutun este o întrebare delicată. În contrast, droguri şi tutun, chiar dacă dăunătoare, dar nu ilegale. Fumat sau nefumatori - alegerea unui adult. Şi chiar dacă nu este de acord fumător de a fuma în locurile publice, este categoric împotriva lui la pacienţii numit nume şi să pună ştampila un lepros.
- Suntem doar împotriva interdicţii simple şi nu doresc o confruntare. Liga uneşte pe cei care nu fuma, vrea Dr.yshat aer curat, iar cei care doresc să renunţe la fumat. Nu putem schimba instantaneu situaţia cu fumatul, dar ne-o dorim pentru a schimba această tendinţă.

- Cel mai probabil, şi mai aprige adversarii dvs. - nu se fumează, şi producătorii de produse din tutun. Are orice comunicare cu ei? Coliziune au urât? Poate ca esti le invita să participe la seminarii?
- Toate tratament Liga şi-a exprimat de Leo Bokeria. El a spus că mişcarea de tutun a arătat în mod repetat el o atitudine negativă. Dar am avut dezbateri oficiale. Evenimentele noastre sunt deschise, orice angajat al companiilor de tutun pot veni la ele ca la o persoană particulară. Dar noi credem că orice comunicare oficială este inacceptabilă.

- Prietena mea a lucrat la o societate de tutun, dar el a plecat imediat. În ciuda salariului mare, a fost dificil să lucreze acolo. Problema a fost ridicată în acest fel: ce ţigări (formă, ambalaj, prezentare) atras de femeile gravide, si ce - adolescenti?
- Este de afaceri. Nu cred că este lipsit de etica pentru a discuta problema. Tutun nu pot fi numite alimente, deşi exact cum a făcut roster. Adulţi au fost conştienţi de faptul că de tutun - este otravă. Şi noi trebuie să reziste la fumat.

- În plus faţă de zonele anti-fumat, aţi câştigat un grant pentru tema anti-alcool.
- Da, a existat un concurs, a participat la multe proiecte, dar am castigat si a primit un grant din partea preşedintelui Rusiei. Am elaborat un plan pentru întreaga 2010 şi lucrările la proiect a început deja. Nu atât de mult timp în urmă, am participat la audieri parlamentare pe primul subiect de alcool. Leo Bokeria invocate clar şi inteligibil cerinţele care ajuta la protejarea copiilor noştri de sub influenţa alcoolului.

De exemplu, creşterea accizelor de 50-10. Toate spus, aceasta este o foarte mult, dar dacă ne uităm la preţuri, vedem că berea este mai ieftin decât apa potabilă şi suc. Creşterea accizelor este destul de natural. A doua cerinţă - să vândă alcool în magazine specializate, în cazul în care copilul nu poate merge. Nu şicana tabuuri sociale - să decidă pentru ei înşişi adulţi când şi cât de mult le bea. Este necesar de a organiza vânzarea de alcool, pune-l în unele magazine, în timp ce alcoolul nu se va ispiti adolescenţi în fiecare cabină.

- Credeţi că de multe ori problema de alcool provine din sumbra realitate si dorinta de a scapa de ea? Valabilitatea Schimbarea este dificila, dar puteţi schimba atitudinea faţă de ea. Şi depinde de nivelul cultural. Există planuri anti-tutun sau alcool anti-campanii, componenta culturală?
- Cred că oamenii vor construi propriul lor destin. Sarcina noastră - de a ajuta oamenii să găsească o alternativa, ne arată exemplele de viaţă fără obiceiurile rele, si inspira-le cu idei noi, pentru a sprijini într-un efort de a îmbunătăţi viaţa lor, le dau aceasta oportunitate. Şi alegerea individuală trebuie să facă pentru el.

Liga de sănătate a naţiunii - o organizatie tanara. Există o mulţime de probleme, nu le putem rezolva pe toate odată. Acest treptată mişcare. Avem nevoie, în mod special de sănătate. Am un vis care a fost aşa, după cum aţi spus, atunci când sănătatea, educaţia şi cultura sunt legate în mod inextricabil. Şi eu cred că va.

Intervievat de Julia Burmistrova
chaskor.ru