Oamenii mulţumiţi de viaţa lor, rareori suferă de maladii cardiace

/ Vizionări: 3102

Oamenii mulţumiţi de viaţa lor, rareori suferă de maladii cardiace

 

Oamenii mulţumiţi de viaţa lor, rareori suferă de maladii cardiaceCercetările au arătat că, dacă întotdeauna aveţi un pahar pe jumătate plin, atunci, probabil, inima dvs. este sănătoasă.

Studiile cu implicarea funcţionarilor publici britanici au arătat că cei care sunt mulţumiţi de viaţa lor, au avut mai puţine probleme cardiace.

Cercetătorii de la Universitatea Harvard caută o explicaţie a acestui fenomen, ţinând cont în cercetările sale de astfel de factori cum ar fi greutatea şi tensiunea arterială.

În timpul unui studiu au fost chestionaţi aproape 8.000 de angajaţi de stat despre satisfacerea lor în şapte domenii ale vieţii cotidiene cum ar fi iubirea, hobby, nivelul de viaţă, relaţii la locul de muncă, viaţa de familie, sex, şi prietenii. Timp de şase ani, a fost monitorizată starea de sănătate a inimilor lor. S-a dovedit că persoanele, foarte mulţumite de viaţa lor, au suferit de probleme cardiace cu 13% mai puţin. Savanţii au ajuns la concluzia că plăcerea derivată din viaţa profesională, familială şi sexuală este deosebit de importantă pentru sănătatea inimii.

Se consideră că optimiştii au o sănătate mai bună, deoarece aceştia sunt mai înclinaţi să urmeze sfaturile unui medic.

Studiile, de asemenea, arată că pesimiştii şi oamenii, care nu dispun de încrederea în sine, au un risc mai mare de atacuri de inimă şi accidente vasculare cerebrale, decât oamenii optimişti.

 

În baza materialelor Daily Mail

Sursa: zdorovo.ua