Oamenii pacificători se vindecă de două ori mai repede

/ Vizionări: 4488

Oamenii pacificători se vindecă de două ori mai repede

Oamenii  pacificători se vindecă de două ori mai repede Oamenii pacificători, calmi se vindecă aproape de două ori mai repede, decât cei care sunt tensionaţi sau în stare de stres. Acum, acest lucru cunoscut în popor, au dovedit experimental oamenii de ştiinţă de la Institutul de Psihiatrie pe lîngă Kings College din Londra (PIO KCl).

În primul rând, experţii au evaluat nivelul de stres la voluntarii sănătoşi, folosind un chestionar standard, după care au cauzat subiecţilor, cu acordul lor, nişte răni mici penetrare de parametrii similare cu cele care rămân după biopsie.

Monitorizarea acestor răni s-a efectuat timp de trei săptămâni. Ecografia a permis savanţilor să evalueze corect modul în care cu timpul se schimbă forma rănii. S-a constatat, că concentraţia hormonului de stres cortizol în organismul participanţilor reflectă cu acurateţe diferenţa în viteză de vindecare a plăgilor.

Rănile se vindecau mai repede (aproximativ de două ori) la persoane al căror nivel de stres a fost cel mai mic. Potrivit unui comunicat de presă al colegiului, după analizarea datelor experimentale din 22 alte studii, cercetătorii au urmărit aceeaşi tendinţă similară.

 

 

Sursa