Obama salvează albinele

/ Vizionări: 2382

Обама спасает пчел

 

Preşedintele SUA, Barack Obama, a cerut Agenţiei americane de Protecţie a Mediului (EPA) să evalueze efectele pesticidelor asupra sănătăţii albinelor şi a cerut, prin decret prezidenţial, iniţierea unei strategii globale, în scopul protejării şi ameliorării habitatului şi condiţiilor de viaţă ale polenizatorilor.

În ultimele decenii, au fost înregistrate pierderi importante în rîndul polenizatorilor, care includ albinele, păsările sau fluturii. Problema este gravă şi este nevoie să luăm măsuri concrete şi rapide”, a spus Obama, citat 20minutes.fr.

Potrivit BBC, SUA vor investi 8 milioane de dolari în măsuri de ameliorare a condițiilor de viață ale albinelor, după ce efectivele acestora au scăzut cu 23 % iarna trecută.

Planul de acțiune anunțat de Barack Obama va fi implementat de Agenția pentru Protecția Mediului și de Departamentul Agriculturii.

Albinele extremale: un nou studiu presupune diferenţele de personalitate la insecte
Albinele extremale: un nou studiu presupune diferenţele de personalitate la insecte

Neonicotinoidele, interzise în UE

Comisia Europeană adoptat o restricţie care a intrat în vigoare de la 1 decembrie 2013 şi care vizează utilizarea a trei pesticide identificate drept nocive pentru populaţia de albine din Europa.

Comisia a adoptat o restricţie privind utilizarea a trei pesticide din familia neonicotinoidelor (clotianidin, imidacloprid şi tiametoxam), identificate drept nocive pentru populaţia de albine din Europa. Restricţia va intra în vigoare de la 1 decembrie 2013 şi va fi revizuită în termen de cel mult de doi ani. Ea vizează pesticidele utilizate la tratarea plantelor şi a cerealelor care atrag albinele şi polenizatorii“, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Măsura adoptată face parte din strategia globală a Comisiei de a aborda declinul populaţiei de albine din Europa.

Albinele sălbatice sunt bune pentru recoltă, însă recolta nu este bună pentru albine
Albinele sălbatice sunt bune pentru recoltă, însă recolta nu este bună pentru albine

În Botoşani, au murit 400 de familii de albine

La începutul acestei luni, peste 400 de familii de albine aparţinând unor apicultori din comuna Prăjeni din judeţul Botoşani au murit în 2 zile, după ce culturile de muştar şi rapiţă ale unei societăţi agricole au fost stropite cu substanţe pentru combaterea dăunătorilor.

Locuitorii din comună m-au sesizat că au o mortalitate foarte mare la stupinele lor. M-am deplasat la faţa locului, am sesizat şi medicul veterinar, şi Poliţia, şi am observat că mai mulţi cetăţeni care deţin stupi au într-adevăr o mortalitate la albine. Oamenii au observat că au trecut utilaje care stropesc de la o societate din Frumuşica şi au stropit nişte lanuri de muştar. Pe raza comunei Prăjeni toţi cetăţenii care deţin stupi sunt afectaţi”, a afirmat Alexandru Răileanu, primarul comunei Prăjeni.

 

Sursa

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137