Olanda va aloca 600 de mii de euro pentru punerea în aplicare a proiectului transnaţional pe Nistru

/ Vizionări: 5384

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Nistru Ministerul Afacerilor Externe al Olandei va aloca 600 de mii de euro pentru punerea în aplicare a proiectelor transnaţionale pentru protecţia bazinul rîului Nistru.

Ca corespondent al Preşedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin, la Ambasada Ţărilor de Jos cu sediul la Kiev, proiectul se adreseaza pentru anii 2008-2009 din Ucraina. Şi punerea în aplicare va avea din Moldova organizarea Eco-Tiras, şi Ecospectrum,, Mama-86-Odessa "şi femei olandeze în Europa pentru o comună viitor. "Scopul proiectului - dezvoltarea de recomandări pentru îmbunătăţirea situaţiei în bazin, pentru a ajuta oamenii care locuiesc în zona celor patru afluenţi de Nistru, pentru a găsi soluţii pentru a proteja râuri de poluare. Proiectul îşi propune să încurajeze societatea civilă, autorităţile locale şi regionale de structura de mediu din Moldova şi Ucraina să caute soluţii comune pentru a proteja râu "- afirmă experţii.

Potrivit Ambasadei, proiectul este finanţat prin programul Matra (transformarea socială), care vizează promovarea procesului de tranziţie în Europa Centrală şi de Est, inclusiv Moldova. Programul sprijină proiecte în domeniul drepturilor omului, educaţie, administraţie publică, drept, sănătate şi mediu. Bugetul actual pentru Republica Moldova este de 2 milioane de euro.

Olanda, de asemenea, a anunţat că va asista la 400 de mii de euro pentru proiect pentru facilitarea accesului tinerilor cu dizabilităţi să urmeze studii superioare. El urma să fie puse în aplicare în 2008-2011. Moldova Asociaţia studenţilor cu handicap şi olandeză Gaudeamus organizarea Unul Europe Foundation.

Republicii Moldova, Vladimir Voronin, Preşedintele
tv7.md