OMG-uri — argumente pro, contra, pericole

/ Vizionări: 13234
Tag-uri: , , ,

OMG-uri - argumente pro, contra, pericole

OMG-uri - argumente pro, contra, pericoleProdusele alimentare modificate genetic – rău sau bine? Această întrebare chinuie omenirea din momentul creaţiei lor. Şi se pare că o lungă perioadă de timp nu va fi rezolvată. Parcă au dovedit deja pericolul lor, dar ... dar ... dar.

Ţara, care permite utilizarea OMG-urilor, în mod obligatoriu, efectuează cercetări de siguranţă. Şi unele produse trec testul şi sunt puse în vânzare. Acest lucru nu înseamnă că ele neapărat nu vor aduce prejudicii sănătăţii,  nu putem răspunde direct la acestă întrebare, însă procentul de încredere este totuşi înalt. Şi datorită genelor introduse poate fi obţinut un randament de 2-3 ori mai mare, decât în mod obişnuit. Este un plus mare, mai ales dacă ne vom aminti că populaţia mondială în curând va depăşi 7 miliarde, iar numărul de persoane în lume, care suferă de foame, este mai mult de 900 mln.

OMG. Profeţia senzaţională a lui Jules Verne (Video în rusă)
OMG. Profeţia senzaţională a lui Jules Verne (Video în rusă)

Cu toate acestea, există şi o mulţime de cercetări serioase, care au constatat că utilizarea produselor transgenice duce la infertilitate, dezvoltarea cancerului, alergii. Este deocamdată necunoscut faptul, ce impact vor avea aceste produse asupra generaţiilor următoare. Şi nu este clar, cum genele, introduse artificial, se vor dezvolta în continuare.

Din toate acestea putem concluziona că până când oamenii de ştiinţă discută, studiază şi inventează, noi, simpli consumători, mai bine să evităm, cât este posibil, OMG-uri. În Rusia, în 2002 a fost adoptată legea privind etichetarea obligatorie a OMG-urilor, şi  în ţara noastră toţi ştiu a citi. Nu prea dorim să devenim cobai în serviciul geneticienilor ...

 

 

Sursa