ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Opt moduri prin care puteţi reduce consumul de plastic

Să consumăm mai puţin plastic în viaţa noastră de zi cu zi a devenit o adevărată provocare. Dar e un obiectiv necesar: e o modalitate de a ne reduce expunerea la toxinele din plastic care sunt periculoase pentru sănătatea umană (cum ar fi bisfenol A, stiren, plumb şi ftalaţi) şi, pe deasupra, am genera mai puţin deşeuri de plastic.

Vă propunem câteva modalităţi prin care putem face asta:

Nu mai cumpăraţi sucuri şi alte băuturi care sunt ambalate în sticle de plastic. Luaţi, mai degrabă, suc ţinut în cutii de carton. Şi mai bine ar fi să mănâncaţi fructe proaspete, reducând, astfel, şi consumul de zahăr.

Nu mai mestecaţi gumă. Aceasta este, în esenţă, plastic. De la al doilea război mondial încoace, oamenii de ştiinţă alimentară au înlocuit cauciucul natural din gumele de mestecat cu cauciuc sintetic, cunoscut sub numele de polietilenă şi acetat de polivinil. Aceste substanţe sunt toxice şi, potrivit studiilor, au cauzat creşterea tumorilor la şobolanii de laborator. Din cauza presiunii industriei, însă, aceste substanţe nu au fost interzise. Pe deasupra, guma de mestecat nu este biodegradabilă.

Folosiţi recipiente de metal sau sticlă în congelator. Nu aveţi nevoie de plastic, pentru a utiliza congelatorul. Puteţi folosi fără nicio problemă borcanele de sticlă, dacă umpleţi doar două treimi din capacitatea acestora şi evitaţi şocul termic. O altă variantă e folosirea unor recipiente din oţel inoxidabil. Pentru cuburile de gheaţă, de asemenea, pot fi folosite tăviţele de metal.

Spuneţi ”Nu!” paielor din plastic. Dacă vă sunt absolut necesare, există şi unele reutilizabile. Paiele sunt o adevărată ofensă, când vine vorba de deşeurile de plastic. Itzla scrie pe blogul său, There Is No Away, că numai în Statele Unite sunt aruncate 500 de milioane de paie de plastic, zilnic – o cantitate care ar putea umple 127 de autobuze şcolare în fiecare zi.

Mâncaţi îngheţata în cornet. Evitaţi cupele de polistiren şi linguriţele de plastic. Alegeţi, mai bine, cornetele: forma supremă de ambalaj verde e cel comestibil.

Faceţi iaurt de casă. Iaurtul chiar este uşor de făcut şi evitaţi, astfel, aruncarea atâtor recipiente de plastic în care este ambalat iaurtul din comerţ.

Folosiţi un coş e compost. Prin compostarea tuturor resturilor organice, puteţi reduce considerabil cantitatea de gunoi care trebuie dus afară pentru colectarea săptămânală. Astfel, reduceţi şi consumul sacilor de gunoi de plastic. Compostul adunat poate fi folosit apoi ca îngrăşământ pentru pământul florilor şi nu mai e nevoie să cumpăraţi îngrăşământ care este ambalat în pungi de plastic.

Folosiţi săpun solid în loc de cel lichid. Săpunul solid este mai ieftin şi îl găsiţi adesea neambalat.

 

Sursa: green-report.ro

ABONAȚI-VĂ
Luni, 21 septembrie 2015 15:00
Vizualizări: 1987

Citiţi de asemenea

La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
57
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
45
Rețeta de varză murată fără sare de la Pola BragaDe ce am decis să scriem această rețetă, în ciuda faptului că există o ...
166
Jungla Amazonului este unul dintre cele mai puțin explorate locuri de pe Pământ. Mulți căutători de aventuri încă dispar...
166