Oraşe nepotrivite pentru viaţă

/ Vizionări: 3376

Oraşe nepotrivite pentru viaţă

Oraşe nepotrivite pentru viaţăOamenii de ştiinţă recunosc faptul că peste câteva decenii, oraşele mari vor deveni locul complet nepotrivit pentru viaţă. În special, oraşe mari, cum ar fi Sydney, Mexico şi Shanghai, precum şi alte capitale, nu vor mai exista.

În fotografia – smogul din Londra.

Cântând departe de oraşe (Video)

Condiţiile climaterice în aceste oraşe vor deveni intolerabile pentru o existenţă normală, şi oamenii le vor lăsa. Se presupune că în astfel de oraşe aerul va fi foarte poluat, iar temperatura medie anuală - mult mai mare, decât în mod normal.

Deja la momentul actual temperatura medie în zonele megapolisurilor este cu două- patru grade peste medie, decât în regiunile înconjurătoare. Oamenii de ştiinţă au confirmat schimbările climatice. În fiecare an vara în Europa devine tot mai caldă şi mai caldă. Numai în Franţa, în 2003, au pierit din cauza căldurii aproximativ 15.000 de oameni.

Valul recent de căldură în Rusia, de asemenea, va rămâne mult timp în memorie. În 2010, în luna iulie mortalitatea în Moscova s-a dublat şi a ajuns până la 700 de persoane pe zi.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, chiar dacă la un moment dat vom reduce emisii de substanţe toxice în aer (de la fabrici şi întreprinderi mici) cu 90 la sută faţă de cifrele de astăzi, chiar şi atunci acest lucru va stopa dispariţia mega-oraşelor doar cu câteva decenii.

 

 

Sursa