Orașul antic Tikal – capitala celui mai puternic stat Maya

/ Vizionări: 5278

Тикаль

 

Situat in nordul Guatemalei, Tikal ofera o calatorie mistica in istoria impresionanta a civilizatiei Maya. Tikal este cel mai mare sit arheologic cunoscut din America Centrala, ce acopera 16 km patrati si contine 3000 de structuri, majoritatea dintre ele acoperite inca de vegetatia luxurianta a junglei.

În zona Anapei a fost descoperit un oraş antic inundat (Video)
În zona Anapei a fost descoperit un oraş antic inundat (Video)

Tikal a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO in 1979, devenind Parc National si in acelasi timp o destinatie foarte populara printre turisti. In inima Parcului National Tikal, care se intinde pe circa 570 de kilometri patrati, se afla epicentrul sitului Tikal despre care arheologii au descoperit ca a fost capitala celui mai puternic stat Maya. Situl dateaza din secolul 4 i.Hr., dar dovezile arheologice arata ca acesta a ramas locuit aproximativ pana in anul 400 d. Hr. Acest loc, plin de temple si sculpturi maiase - profiluri unice de piatra - au captivat imaginatia oamenilor, invitandu-i sa exploreze personal legendele din Tikal National Park, Guatemala.

Structura impresionanta de temple din Tikal este captivanta si puteti petrece o intreaga zi urcand scarile abrupte, pentru a admira panorame impresionante ale junglei si ale ruinelor situate la mai mica inaltime. Speciale la Tikal National Park nu sunt doar ruinele, ci si jungla in sine. Cu plantele sale exotice si fauna salbatica, in mod sigur adauga un farmec aparte atmosferei magice a ruinelor din Tikal. Dupa ce veti urmari un apus de soare unic din varful Templului III, unul dintre principalele cinci temple din Tikal, trebuie neaparat sa va reintoarceti pentru a viziona si rasaritul din ziua urmatoare.

Cert este ca leaganul civilizatiei Maya atrage turistii ca un magnet, iar presedintele Guatemalei, Alvaro Colom, a anuntat ca se va construi un parc gigantic, ce va cuprinde si El Mirador, care acopera 2.000 de kilometri patrati. Pe langa facilitarea accesului vizitatorilor, care acum pot ajunge acolo doar cu elicopterul, masura vizeaza conservarea ruinelor istorice, periclitate de defrisarile masive dar si de hotii de comori.

Тикаль

Тикаль

Тикаль

Тикаль

Тикаль

Тикаль

 

 

Sursa: dostoyanieplaneti.ru