Orezul contribuie la ameliorarea sănătății

/ Vizionări: 1710

Рис помогает оздоровить рацион питания

Includerea orezului în regimul alimentar poate reduce riscul multor boli cronice, inclusiv a diabetului zaharat de tip II, tulburărilor cardiovasculare şi obezității. Consumul de orez, de asemenea, ajută la menținerea unui regim alimentar echilibrat și sănătos. S-a observat că persoanele care mănîncă în mod frecvent orez, consumă multe legume, fructe de mare, carne de pasăre şi primesc cu aceste produse alimentare acid folic, potasiu şi fier. În plus, amatorii de orez într-o măsură mai mică consumă alimente bogate în grăsimi saturate şi zahăr.

Orezul este baza alimentației sănătoase în țările din Asia şi în Marea Mediterană, consideră cercetatorii de la Universitatea din Iowa. Consumul orezului protejează sănătatea de boli cronice serioase. Orezul este un produs relativ ieftin, astfel încît achiziţionarea sa este nu doar utilă, ci şi accesibilă, afirmă expertii.

De ce e bine să mănânci un pumn de nuci în fiecare zi
De ce e bine să mănânci un pumn de nuci în fiecare zi

Cercetarea, care a inclus mai mult de 35 de mii de oameni a arătat că consumatorii de orez primesc cu hrana nu mai mult de 30% din calorii pe contul grăsimilor, mănîncă mai multe cereale integrale, legume si alimente bogate în fibre. Se estimează că oamenii care consumă în mod regulat orez, primesc cu hrana cu 4,5 g pe zi mai puține grăsimi şi cu 3,3 grame de zahăr mai puţin. Aceste cifre echivalează cu 54 de calorii pe zi mai puțin, ceea ce le va permite consumatorilor de orez să slăbească cu 3 kg pe an.

Potrivit nutriționiștilor americani, orezul brun și alb sînt o sursă sănătoasă de glucide complexe, astfel încît folosirea lui regulată ajută la reducerea aportului caloric şi la menţinerea greutăţii normale, protejează de diagnozele cronice majore.

 

Sursa: moldovenii.md