Organismului omului începe a îmbătrîni de la picioare

/ Vizionări: 2556
Tag-uri: , ,

Încă din timpurile străvechi, chinezii au stabilit și în tactica lor sînt descrise cîteva procedee, care contribuie la întărirea picioarelor și, prin urmare previn îmbătrînirea.

Încă din timpurile străvechi, chinezii au stabilit și în tactica lor sînt descrise cîteva procedee, care contribuie la întărirea picioarelor și, prin urmare previn îmbătrînirea.

Trebuie neapărat să mergeți desculță! Desigur, nu aveți posibilitate să faceți acest lucru afară, atunci mergeți acasă. Dacă podeaua e rece, oricum, scoateți ciupicii măcar pentru 10 minute. Iar dacă veți putea face acest lucru de trei ori pe zi, atunci veți trăi mult timp, iar pînă la bătrînețe veți mai avea mult timp.

Cum să restabilim elasticitatea vaselor sangvine. Un remediu popular care vă va pune pe picioare
Cum să restabilim elasticitatea vaselor sangvine. Un remediu popular care vă va pune pe picioare

Trebuie să mergeți numaidecît în vîrfurile degeterlor, pe călcîie, precum și pe părțil inferioare și exterioare ale tălpii. Aceasta va întări mușchii, oasele, ameliorează circulația sîngelui, deci, și activitatea organelor interne. Nu e greu deloc și doar lenea vă poate împiedica.

Începeți chiar acum să vă bateți peste tălpi și de acum încolo – zilnic.

Trebuie să o faceți ușurel, într-un punct anume, situat imediat după degetele picioarelor. Pentru aceasta puteți folosi un ciocănaș din gumă, un sucitor sau chiar și o sticlă. Iar peste un timp veți simți cum pe întreg corpul se revarsă încet o căldură plăcută, iar cel mai important – apare sentimentul de calm. Aceasta se consideră unul dintre cele mai bune remedii pentru ameliorarea circulației sîngeluli în picioare și în întreg organismul.

Cei care au probleme cu ochii, ar fi bine să bată cu un băț de lemn la baza degetelor 2 și 3, cîte 5 minute în fiecare zi, acolo sînt amplasate zonele ce au legătură cu ochii.

Longevitatea începe de la picioare
Longevitatea începe de la picioare

Medicii chinezi afirmă și în prezent că trebuie să masați un anumit punct la baza tălpii. Dacă veți face acest lucru regulat, atunci veți avea o circulație bună, mușchii picioarelor se vor relaxa.

Punctul menționat se află imediat după degete, în mijlocul arcului tălpii. Acest masat poate fi efectuat apăsînd acest punct de 20 de ori fără întrerupere (inițial la un picior, apoi la altul) fără putere. Acest masaj se face dimineața și seara.

Puteți să faceți și un masaj în apă: turnați apă într-un vas (baie) cu temperatura de 38 grade, puneți picioarele și așteptați pînă cînd se înroșesc, iar după aceasta, cu degetele mari de la mînă masați acest punct, de 80 de ori fără întrerupere. Ar fi bine dacă după aceasta ați masa tălpile timp de 3-5 minute.

Dacă dimineața vă dor tălpile, iar primii pași din pat sînt anevoioși, atunci, cel mai probabil, deja aveți artroză și trebuie să vă consultați cu medicul.

Puteți încerca să masați tălpile cu vreun gel (or-tophen, ibuprofen, diclofenac). Sau puteți face comprese cu bilă medicală, ce se vinde în farmacii.

Trebuie să înmuiați o pînză în soluția respectivă, înveliți picioarele, apoi deasupra cu peliculă, apoi, cu un fular de lînă sau îmbrăcați ciorapi de lînă și lăsați compresa pe noapte. Dimineața scoateți compresa. Asemenea proceduri se fac peste o zi.

Desigur, trebuie să vă mișcați, să mergeți, să nu lăsați picioarele să lenevească. Mișcarea – e viață!

Sînt folositoare pentru picioare și dușurile contrastante: cu apă rece, sau caldă. Aceasta tonifică și ameliorează circulația sîngelui, deci îndepărtează bătrînețea.

 

Sursa: rus-health.info