organizaţiile de mediu din Transnistria pentru a ajuta la conservarea «Yagorlyk»

/ Vizionări: 7856

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

rezervă organizaţiilor non-guvernamentale de mediu se concentreze Dubossarskoe - "Medicii pentru mediu," Eden "," Accolade ", iar altele - a avut loc o masă rotundă pe probleme de rezervă de stat Yagorlyk" corespondent "Noua Regiune".

Ca director al Tatiana rezervă Sharapanovskaya, Rezerva sub impactul antropic intens din cauza faptului că se află în imediata apropiere a satelor din jur.

"Imediata apropiere Astfel generează adesea probleme de delimitare a teritoriilor şi atitudine atentă a resurselor naturale. Acestuia. Teritoriu este şi zona ecologică de dezastru locale de importanţă, cauzată de mediu de alfabetizare anterioare ale liderilor Multe plante sunt imigranţi - salcâm, arţar american şi altele - aşa bine obişnuiţi, care se deplasa plante native pentru Transnistria ", - a spus ea.

De tip corespunzătoare pentru majoritatea rezervă, pe care ar trebui să contribuie la reconstrucţia a peisajului natural, este un lemn de stejar pufos, care a fost tăiat complet în jos, înainte de revoluţie 1917, a spus specialistul.

În funcţie de preşedinte al organizaţiei "Medicii pentru mediu" de Elena Stepanova, ca parte a proiectului "Conservarea zona" Yagorlyk - ajutor şi sprijinul publicului, în vara şi toamna acestui an, membrii acestei organizaţii vor fi plantaţi puieţi de stejar, pufos la mai multe zeci de hectare.

Recent, membrii organizaţiei eliminat din teren deşeurilor municipale de-a lungul traseului Dubăsari-Râbniţa Goyany sat, în timp ce elimină unele depozite de deşeuri naturale.

"Yagorlyk" - una dintre rezervele de natura unică în regiune, au fost observate 121 de specii de păsări, 23 specii de peşti, zeci de specii de animale, 779 specii de plante salbatice, din care 80 - sunt rare.


RIA Novosti Sursa