Pădure preistorică, găsită pe fundul Mării Nordului (+Foto)

/ Vizionări: 3840

Доисторический лес

 

Un scufundător în Marea Nordului a avut parte de surpriza vieții lui când a dat peste o pădure veche de 10.000 de ani. Dawn Watson se scufundase la doar 300 de metri de coasta unei localități din Norfolk, informează Daily Mail.

Ea a găsit stejari cu crengi lungi de opt metri, iar experții spun că “pădurea pierdută” datează din Epoca de Gheață. Ea a ieșit la iveală ca urmare a furtunilor de astă iarnă.

Dawn Watson este o scufundătoare cu experiență și conduce un proiect de cercetare din cadrul Societății pentru Conservare Marină. Ea a rămas impresionată de neașteptata descoperire. Copacii pe care i-a văzut făceau parte dintr-o pădure imensă care acoperea o suprafață de mii de acri. Pădurea a fost înghițită de ape când gheața s-a topit și nivelul mării a crescut cu 120 de metri.

Copacii căzuți au rămas pe fundul mării, unde formează un recif natural împreună cu pești colorați și plante. Geologii vor studia resturile din pădurea preistorică pentru a afla exact care e vechimea ei. În plus, oamenii de știință se așteaptă să găsească fosile de creaturi marine.

Доисторический лес

Доисторический лес

Доисторический лес

Доисторический лес

 

Sursa: green-report.ro