Pădurea verticală va «creşte» în centrul oraşului Milano în 2012 (+Video)

/ Vizionări: 4682

Pădurea verticală va "creşte" în centrul oraşului Milano în 2012 (+Video)

Pădurea verticală va Ne place să vizităm ţara, îndepărtându-ne de viaţa de beton în megalopolis, zgomotul rutier şi emisiile de gaze ale vehiculelor. Linişte, pace, aer curat şi, cel mai important lucru, verdeaţa omniprezentă, care nu numai încântă ochii, dar şi asigură acest aer curat. Să nu mai vorbim de o pădure reală, care este întruchiparea magnifică în mijlocul naturii. Dar ce aţi spune despre ideea creării pădurii pe străzile oraşului? Arhitecţi italieni în curând ne vor bucura cu un astfel de miracol.

Arhitecţii din Italia au început construirea în centrul oraşului Milano a două clădiri rezidenţiale care, se pare că, vor deveni primii zgârie-nori din lume, din toate părţile împădurite de copacii verzi.

Sticla de plastic: Să fie lumină!
Sticla de plastic: Să fie lumină!

Bosco Verticale sau pădurea verticală este un nou proiect al arhitectului italian Stefano Boeri şi echipa lui. Proiectul reprezintă o pereche de case rezidenţiale, la toate etajele ale cărora vor fi plantate arborii de diferite dimensiuni - de la 3 până la 6 metri. În afară de copaci la etaje vor fi plantaţi diverşi arbuşti, flori şi iarbă.

Clădirile vor avea diferite înălţimi. Cea mai înaltă, Torre E, va creşte până la 104 de metri şi va avea 24 de etaje, iar fratele ei, Torre D, va avea o înălţime de 78 de metri. În afară de încăperi de locuit în "pădure verticală" este planificată deschidea restaurantelor, centrelor de fitness şi locurilor de parcare.

Creatorii de zgârie-nori neobişnuiţi au mers mai departe de o simplă împădurire a clădirilor lor. "Pădurea verticală" va fi verde nu numai din afară, ci, de asemenea, în ceea ce priveşte siguranţa mediului. Turnurile vor fi dotate cu panouri solare şi fermele eoliene, care vor oferi locuitorilor energie electrică. De asemenea, este planificată crearea unui sistem progresiv de ventilaţie, precum şi diferite mecanisme de reciclare, cum ar fi reutilizarea apei de ploaie. În sistemele de iluminat şi de încălzire vor fi utilizate tehnologii care economisesc energia.

 

Pădurea verticală va

Membrana pentru a stoca energie – ieftină, dar bună
Membrana pentru a stoca energie – ieftină, dar bună

 

Construcţia clădirilor s-a început în 2007, dar deja în 2012 se planifică darea în exploatare a proiectului. Este cunoscut faptul că bugetul total al proiectului a fost de 65 de milioane de euro, dar care vor fi preţurile la apartamente în această clădire minunată încă este necunoscut. Probabil că un astfel de apartament  "verde", în centrul oraşului Milano, va fi scump, este puţin probabil că omul simplu va fi în stare să achite un astfel de preţ. Însă, totuşi, este foarte plăcut că o idee atât de simplă şi, în acelaşi timp, frumoasă a devenit o realitate în sectorul rezidenţial.

Ne rămâne doar să aşteptăm până la finisarea lucrărilor de construcţie pentru a ne uita cu coada ochiului la această clădire a viitorului. Putem doar visa că, peste 20-30 de ani străzile oraşelor vor fi amenajate cu astfel de clădiri-păduri, în care păsările cântă, albinele zumzăie şi greierii strecoară. Utopia idilică? Nu uitaţi că în Milano două din aceste clădiri sunt aproape gata.

 

 

 

 

Sursa: facepla.net

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.