Pădurile europene sînt folosite pentru producție biocarburanților

/ Vizionări: 1652

Pădurile europene sînt folosite pentru producție biocarburanților

Uzinele ce funcționează în baza biocombustibilului, ard copacii din zonele protejate. Cel puțin așa afirmă o organizație pentru protecția păsărilor, care a efectuat propria investigație.

Se presupune că combustibilului bioenergetic este obținut pentru industrie reziduurile din gospodăria silvică, precum rumegușul și surcelele. Însă în legătură cu faptul că întreprinderile europene nu sînt obligate să prezinte vreo confirmare a faptului că combustibilul biologic (brichetele granulate sau peleții) sînt produse auxiliare ale lemnului necalitativ, au început tăierile ilegale masive. Organizația „Viața păsărilor” a obținut confirmarea acestor acțiuni în zonele protejate din Slovacia și în pădurile italiene de pe litoral lîngă Emilia Romagna. În documente, tăierea copacilor este descrisă ca o activitate de prevenire a consecințelor posibilelor inundații.

Lada Kalina pe biocombustibil — sună mândru
Lada Kalina pe biocombustibil — sună mândru

Rezultatele acestei atitudini față de zonele silvice vor afecta cîteva generații, or, va fi nevoie de cel puțin 50 de ani, pentru ca noile plantații să poată compensa dauna comisă. Or, anume pădurile joacă un rol major în încetinirea procesului de eroziune a solului și absorbției carbonului. Problema întreprinderilor constă în faptul că cantitatea de combustibil biologic este foarte limitată.

Aproximativ 30% din materialele silvice ajung ca necondiționate și sînt prelucrate, dar ce să facem dacă e nevoie de mai mult? Singura sluție este tăierea pădurilor. Pe acest fundal devine evidentă și critică necesitatea obținerii unui volum mai mare de energie pură cu ajutorul Soarelui și vîntului. Din fericire, savanții din toată lumea lucrează activ asupra acestei probleme.

 

Sursa: rodovid.me