Pâinea albă crește riscul de cancer

/ Vizionări: 2886

плесень

 

Conform unui studiu recent, consumul de paine alba in cantitati mari are ca efect cresterea riscului de imbolnavire cu un tip de cancer care ucide mii de oameni anual.

Cei care mananca cinci felii de paine pe zi, se supun unui risc de doua ori mai mare de a dezvolta cea mai intalnita forma de cancer la rinichi, comparativ cu cei care consuma numai 1 si 1/2 felie de paine pe zi.

Cercetatorii au pus acest fapt pe seama cerealelor rafinate care intra in componenta painii albe. Odata asimilate de corp, acestea duc la cresterea cantitatii de zahar din sange si ridicarea nivelului de insulina, factori despre care se crede ca favorizeaza dezvoltarea celulelor canceroase.

Oamenii ar trebui sa reduca mai ales consumul de paine alba, pentru ca ea cauzeaza cea mai mare crestere a nivelului de glucoza din sange, si sa aleaga in schimb painea facuta din cereale integrale.

Robotul «crab» scapă de cancer
Robotul «crab» scapă de cancer

Cercetatorii de la Institutul de Farmacologie din Milano, au efectuat un studiu pe mai mult de 2.300 de italieni (dintre care 767 erau deja diagnosticati cu cancer si 1534 de subiecti sanatosi) carora le-au pus intrebari detaliate legate de dieta din ultimi doi ani. Studiul nu specifica insa ce tip de paine consumau subiectii. Cu toate acestea, rezultatele studiului au aratat ca grupul care consuma 35 de felii de paine pe saptamana, echivalentul a 5 felii pe zi, rezentau un risc de doua ori mai mare de aparitie a cancerului, comparativ cu cei care mancau numai 11 felii (1 si 1/2 felie pe zi). Spre deosebire de acestia, subiectii aflati cel mai in afara pericolului erau cei care consumau carne si legume.

Teoria afirma ca substantele chimice care determina cresterea nivelului de zahar din sange sunt folosite, la un loc cu glucoza, de celulele canceroase pentru a-si alimenta dezvoltarea.

Cercetarea dr. Francesca Bravi arata ca o dieta care contine mai putine cereale (mai ales a celor rafinate, in favoarea celor integrale) si mai multe legume reduce riscul de cancer renal.

плесеньплесень

 

Sursa: eco-mir.org