PaperLab de la Epson este soluția completă de reciclare a hârtiei

/ Vizionări: 1820

Epson создала устройство для переработки макулатуры в чистую бумагу

Dacă lucrați într-o organizație care consumă cantități industriale de hârtie, noul PaperLab de la Seiko Epson s-ar putea să fie soluția completă pentru a îmbrățișa reciclarea.

Intenția de reciclare, în permanență, este una lăudabilă, din păcate, de cele mai multe ori, nu implică și o procedură foarte eficientă pentru a se materializa. Cu alte cuvinte, degeaba vreți să reciclați volume semnificative de hârtie, dacă trebuie să depuneți un efort foarte mare pentru a strânge acea hârtie, pentru a o depozita, ca ulterior să o cărați la o mașină pentru a o transporta la câțiva kilometri distanță. Sunt șanse ca implementând sistemul descris mai sus să risipiți mai multă energie decât câștigați.

6-8 MAI SIMPOZION  NAŢIONAL (Ediţia a II-a) Practici tradiţionale şi alternative  în dezvoltarea omului şi societăţii:  inovaţii,  integrare.
6-8 MAI SIMPOZION NAŢIONAL (Ediţia a II-a) Practici tradiţionale şi alternative în dezvoltarea omului şi societăţii: inovaţii, integrare.

In cazul companiilor mari, al tipografiilor sau corporațiilor cu un număr mare de angajați, soluția ideală, cel puțin pentru reciclarea hârtiei, vine sub forma unui mastodont de 2,6 metri lungime ilustrat în imaginea de mai sus. Acesta este capabil să transforme hârtie scrisă sau murdară în coli de hârtie curate, perfecte pentru a fi redactate sau tipărite din nou. Procesul implică reducerea hârtiei la forma de fibre, înaintea utilizării de aditivi pentru a o lega înapoi, pentru a elimina culorile și a calibra nuanța de alb aparentă pe produsul finit.

Epson PaperLab nu este doar mare, ci e și eficient. Poate scoate 14 coli curate de hârtie pe minut sau, aproximativ 6720 într-o zi de muncă de 8 ore. În plus, o particularitate mai puțin evidentă a implementării acestui sistem, constă în eliminarea costurile de transport a hârtiei până la un centru de reciclare și înapoi în format reutilizabil.

Momentan, PaperLab nu are un preț de achiziție publicat oficial, dar așteptați-vă la o valoare destul de inaccesibilă care nu se va amortiza într-un an.

 

Sursa: ziarulevenimentul.ro