Paradis pentru fanii săpunului

/ Vizionări: 21074
Tag-uri: ,

Paradis pentru fanii săpunului

Lucrul manual a fost preţuit în toate timpurile - şi acum cu atât mai mult, deoarece producţia comercială, pusă pe o scară largă, ne impresionează cu publicitatea colorată şi „vinde aerul”, neavând în realitate, nici un interes pentru utilitatea produselor. Oare nu ar fi mai bine să opriţi televizorul şi să faceţi cu mâinile proprii ceva cu adevărat util, calitativ şi bucurând privirea cu caracterul său unic?

Săpunul preparat la domiciliu este alcătuit din ingrediente pur ecologice: extracte din plante şi alge marine, sucuri de fructe şi uleiuri vegetale, condimente, nuci, plante medicinale, argilă, boabe de cafea, cremă de lapte, miere, propolis şi flori - şi acest proces de creaţie fascinant are o tehnologie foarte simplă cu care vor scoate la capăt toţi doritorii.

 

 Paradis pentru fanii săpunului

 

Drept bază pentru un săpun natural, hipoalergic, cu o valoare neutră a pH-ului – este ulei de măsline, care nu permite spumei să interfereze bariera naturală a pielii şi după utilizarea acestuia nu apare o senzaţie de decorticare sau de strângere a pielii. De aceea, acest săpun este ideal pentru adulţi şi, în special, pentru copii – scăldatul se va transforma într-o sărbătoare a corpului şi a sufletului. Iar suplimente naturale vor îndeplini ceea ce doar ne promit ecranele: vor întineri, revigora şi hrănii pielea cu substanţe nutritive.

 

Paradis pentru fanii săpunului 

Săpun din ulei uzat
Săpun din ulei uzat

 

Unul din momentele cele mai plăcute: baza transparentă a săpunului poate fi "pictată" în culori strălucitoare, apetisante, fără nici o chimie! Sunt utilizaţi coloranţii naturali: roşu dă pulbere de santal şi piper bulgar; roz - sfecla şi lutul roz; portocaliu - morcovi, dovlecei, curmal şi ulei de cătină albă; galben - şofran, galbenele şi muşeţel: violet – karkade; verde - castravete, salbie, henna, spanac, pătrunjel şi mărar, ierburi măcinate şi alge marine, extract din frunze de eucalipt; albastru - uleiuri esenţiale din muşeţel şi maro - boabe de cafea, scorţişoară, cacao, fructe de măceş; griș - carbon activat şi seminţe de mac măcinate; alb - lapte şi creta. Prin combinarea lor puteţi crea înflorituri colorate, obţine o paletă incredibilă, pe care este uşor s-o decoraţi cu felii de fructe uscate şi flori adevărate. Chiar şi mai interesantă este textura săpunului cu bule de aer în interior.

Rolul aromelor puternice îndeplinesc toate uleiurile esenţiale: menta, lavanda, migdale, brad alb, lămâia, struguri, caise, uleiul shea şi întregului arsenal, care poate fi cumpărat la o farmacie sau supermarket. Prin urmare, merită să vă gândiţi şi la beneficiile aromoterapiei cu săpun hand-made.

 

Paradis pentru fanii săpunului 

 

Variante hidratante şi hrănitoare ale săpunului natural sunt pregătite în bază de miere, lapte, sucuri de fructe (portocale, cireşe, grapefruit, etc.), şi piure de fructe (avocado, căpşuni, banane, piersici). Ele au, de obicei, o spumă moale mătăsoasă. Iar săpunul special pentru frecare conţine granule solide pentru a elimina celulele moarte ale pielii şi curăţa bine porii. În rolurile lor sunt fulgi de ovăz, scorţişoară, seminţe de mac, nuca de cocos sau boabe de cafea zdrobiţi.

 

Paradis pentru fanii săpunului 

Sapun pentru piele sensibiă
Sapun pentru piele sensibiă

 

Deci, pentru a face un săpun util şi ecologic la domiciliu, sunt necesare uleiuri esenţiale, coloranţii selectaţi, suplimente naturale, recipiente pentru viitorul săpun şi o masa de săpun gata - transparentă (glicerol) sau mată (din uleiuri de nucă de cocos sau din palmier), care poate fi cumpărată la magazine de specialitate sau comandate la magazinul on-line. Şi mai aveţi nevoie doar de puţină imaginaţie şi o jumătate de oră a timpului liber.

Masa de săpun se tăie în bucăţi de mărimea unei jumătate de nucă, sau chiar se rade pentru a accelera procesul şi a ajuta masei să se topească mai repede. "Rămăşiţele" rezultate sunt plasate într-o baie de apă timp de cincisprezece minute, cu capacul închis.

6 moduri în care poţi recicla paleţii de transport (+Foto)
6 moduri în care poţi recicla paleţii de transport (+Foto)

Masa de săpun nu trebuie să fierbe şi, de preferinţă, să nu se încălzească mai mult de 65 de grade, se amestecă ocazional pentru a ajuta la dizolvarea bulgărilor. Apoi masa se răceşte un pic - atunci adăugaţi toate ingredientele. Înainte de a turna săpun în formele preparate, este necesar să le ungeţi cu vaselină sau ulei vegetal - va fi mai uşor să extrageţi "blocuri"de săpun gata. Dacă săpunul este planificat cu o "umplutură" elegantă: flori, plante, scoici sau alte obiecte ornamentale mici, puneţi-le în formă în prealabil şi apoi completaţi, lăsaţi săpunul să se întărească.

Dacă la suprafaţă se formează bule neplanificate – formele sunt pulverizate cu alcool, forţându-le să se stabilească în partea de jos şi să nu strice capodopera. Atunci când săpunul se va întări, păstraţi-l învelit în folie de plastic pentru a preveni uscarea.

 

Paradis pentru fanii săpunului 

Fabricarea săpunului din ulei de măsline în condiţii casnice
Fabricarea săpunului din ulei de măsline în condiţii casnice

 

În Europa, fabricarea săpunului în condiţii casnice atrage oamenii de mai mult de un deceniu - este o ocupaţie creativă şi utilă pentru întreaga familie şi foarte populară printre copii. Puteţi experimenta la nesfârşit cu culoarea, forma, parfum, să adăugaţi "surprize" şi să decoraţi. Există o ramură întreagă de tehnică hand-made, care practică crearea bucăţelelor de săpun, care imită foarte precis diferite delicatese: produse de patiserie, îngheţată, fructe şi acadele – uitându-vă la ele, puteţi uita complet din ce sunt făcute. Există, de asemenea, specialişti în săpun, în formă de figuri de animale şi tot felul de lucruri mici - se priveşte foarte impresionant, şi, prin urmare, poate deveni o idee originala pentru un cadou pentru prieteni şi cei apropiaţi: se adaugă un ambalaj simpatic şi se leagă cu o panglică frumoasă.

 

Paradis pentru fanii săpunului 

 

 

Sursa: facepla.net