Parcul Naţional Thy. Danemarca (Foto+Video)

/ Vizionări: 6856

Cel mai mare și cel mai vechi Parc Național din Danemarca este situat pe coasta de nord-vest a Iutlandei. Suprafaţa Parcului Național Thy (Thy National Park) depăşeşte 200 de kilometri pătrați, iar peisajele pitorești s-au format datorită mării. Cea mai mare parte din parc este ocupată de dune de nisip create de vânt, pajiști ierboase și pășuni.

 

Parcul Naţional Thy este un loc uimitor unde fiecare iubitor al naturii vii poate observa viața păsărilor și animalelor. Aici vieţuiesc căprioare, cerbii regali și specii foarte rare de păsări, cum ar fi ploier-mare (Pluvalis apricaria) și prundaş-nisipar (Calidris alba). Amatorii de păsări ar trebui să meargă la Agger Tange, pentru a vedea stoluri de păsări migratoare. Dacă aveţi noroc, în primăvara timpurie, din ascunzătoarele pentru observarea păsărilor Tved Klitplantage, veți vedea cocorii dansând.

Întreaga coasta este presărata cu resturi, de cea mai mare din Europa de Nord, rețea de buncăre datate din al doilea război mondial. În Centrul Muzeal Hanstolm (Muzeums Center Hanstholm) puteţi afla modul în care a funcţionat sistemul de buncăre. Acvariul Mării Nordului (North Sea Aquarium) din satul Nørre Vorupør demonstrează vizitatorilor viața marină abundentă în Marea Nordului. În satele pescarilor Nørre Vorupør și Stenbjerg Landing, puteți vedea pescari târând pe plajă bărcile lor la sfârșitul unei zile grele petrecute în mare.

Întregul parc este acoperit de o rețea de trasee turistice pentru ciclişti şi pietoni care duc la cele mai frumoase peisaje. Puteți închiria caii islandezi și efectua o plimbare călare. Plaja Klitmeller Beach este cunoscută ca unul dintre cele mai bune locuri din Europa pentru windsurfing, iar amatorii de golf se pot bucura de o vedere a parcului Thy din domeniul Clubului Golf Nordvestjysk, care traversează teritoriul. În ciuda faptului că parcul a fost deschis pe insulă recent, în 2008, el a devenit imediat foarte popular printre turişti din toate colţurile lumii.

 

Национальный парк Тю. Дания

Национальный парк Тю. Дания

Национальный парк Тю. Дания

Национальный парк Тю. Дания

Национальный парк Тю. Дания

Национальный парк Тю. Дания

Sistemul de concentrare a energiei solare în Danemarca
Sistemul de concentrare a energiei solare în Danemarca

 

 

 

Sursa: planet-earth.ru