Parcul Sadovoe Kolițo va fi plantat cu peri, meri și merișori

/ Vizionări: 1888
Tag-uri: , ,

28 марта Садовое кольцо засадят грушами, яблонями и рябинами

În total, pe străzile centrale din Moscova vor fi plantate 13 mii de copaci.

«Mâncate» de copaci
«Mâncate» de copaci

Astfel, Sadovoe Kolițo și strada Tverskaia după amenajare vor fi verzi, comunică site-ul Departamentului resurse naturale al guvernului Moscovei. Precum a relatat adjunctul primarului Moscovei pentru problemele gospodăriei locativ-comunale și amenajare Piotr Biriukov, în Sadovoie Kolițo „vor reveni grădinile din sec. XIX”.

Potrivit funcționarului, în total, în parc vor fi plantați circa 1,5 mii de copaci de nouă tipuri. Pe strada Sadovo-Triumfalinaia și Zemleanîi Val vor crește tei, pe Bulevardul Smolensk și strada Valovaia – peri. Pe Sadovo-Spasskaia și Bulevardul Zubovski – ulmi, pe Sadovaia-Cernogreazkaia și Zețepski Val – scorușe. De asemenea, Sadovoe Kolițo va fi plantată cu arini, frasini, paltini, arțari, meri. În timpul reconstrucției străzilor vor mai fi plantate drăcila, coacăze, hortensie de aur și păducelul.

Autoritățile planifică să organizeze ronduri și să instaleze bănci pe multe străzi din centrul orașului. În total, în cadrul programului „Strada mea”, anul curent, la Moscova vor fi plantați peste 13 mii de copaci. Aceștia vor putea reține peste 100 tone de praf.

Plantațiile verzi vor apărea pe străzile Tverskaia, Novîi Arbat, Kremliovskaia și alte străzi. „Vom avea verdeață, ce ne va bucura ochii. Ea e diferită după inflorescențe, după culoarea frunzelor și orașul va căpăta o imagine frumoasă”, a spus Biriukov.

Iar pe strada Tverskaia va reveni aleea de tei, care a fost tăiată în anii 1990. De asemenea, se preconizează pavarea străzii cu plăci de diferite culori. Potrivit autorului proiectului, cu ajutorului pavajului închis și deschis, trotuarul va fi împărțit în două zone – pentru pietoni și carosabil.

 

Sursa: realty.mail.ru