Parisul îi susține pe grădinarii din oraș

/ Vizionări: 1710

Recent, în Paris a intrat în vigoare legea privind plantarea liberă a plantelor în raza orașului. Obținînd permisiunea respectivă, grădinarii pot crește plantele în raza orașului pretutindeni: pe pereți, ronduri, pe acoperișuri, lîngă copaci sau pe garduri. Ei pot cultiva plante verzi lîngă casă sau oficiu.

Recent, în Paris a intrat în vigoare legea privind plantarea liberă a plantelor în raza orașului. Obținînd permisiunea respectivă, grădinarii pot crește plantele în raza orașului pretutindeni: pe pereți, ronduri, pe acoperișuri, lîngă copaci sau pe garduri. Ei pot cultiva plante verzi lîngă casă sau oficiu. Pot sădi flori, legume și fructe. Datorită acestor măsuri, pînă în anul 2020, primarul Anne Idalgo planifică că obțină 100 ha de pereți și acoperișuri înverzite, o treime dintre care va fi ocupată de legume și fructe.

Noul proiect de lege îi determină pe localnici să se ocupe de ”grădinărit în limita spațiilor publice din Paris”. Grădinarii vor fi obligați să utilizeze excluziv metode durabile de cultivare și să evite pesticidele, precum și să mențină biodiversitatea în raza orașului. Ei vor trebui să semneze „Acordul de recultivare” și să cultive plante pentru miere, precum și să îngrijească plantațiile și să sporească atractivitatea estetică a mediului urban. Autorizațiile de grădinărit vor fi eliberate pe un termen de trei ani, cu posibilitatea extinderii ulterioare.

Autoritățile orașului îi cheamă pe locuitori să aibă o atitudine creativă față de soluția plantațiilor verzi, stimulîndu-i pe cei mai creativi cu „seturi pentru grădinărit” din semințe și sol pentru grădină. Guvernul a expus unele doleanțe privind zonele de înverzire, dar în general, are încredere în fantezia localnicilor. Autoritățile orașului speră că această lege va îmbunătăți calitatea vieții localnicilor și va înfrumuseța orașul. În opinia asistentului primarului Penelopa Comites, grădinăritul le va ajuta localnicilor să mențină relații prietenoase cu vecinii.

 

Sursa: green-city.su