Pasta de dinţi în Egiptul Antic

/ Vizionări: 9136

Зубная паста древнего Египта

Pasta de dinţi este menţionată într-un manuscris egiptean din sec. al IV-lea e.n., reţeta ei a fost un amestec de sare sub formă de praf, piper, frunze de mentă şi flori de iris.

Observaţi diferenţa ...

Remedii naturiste pentru dinți sănătoși
Remedii naturiste pentru dinți sănătoși

Geologii și paleontologii au descoperit cranii de oameni de mult decedaţi ai căror dinți nu au semne de descompunere, iar smaltul este aproape de două ori mai gros şi mult mai tare decât cel al oamenilor moderni. În cele mai vechi timpuri omul a fost raw foodist și, prin urmare, dinții lui au mestecat o mulțime de alimente solide (nefierte). Astăzi, dinții noștri încep să se deterioreze încă în copilărie. Afirmația că spălatul pe dinți le salvează de la descompunere este absurdă. Potrivit dr. MacMillan, "periuță de dinți practic nu intră în spațiul dintre dinți sau în baza lor, în aşa numite "buzunare" şi zonele inflamate. Locurile unde în primul rând începe descompunerea nu sunt atinse de periuţa. Tot ce face curăţarea dinţilor este purificarea suprafețelor care şi aşa se auto-curăță".

Pentru spumarea pastei moderne răspund compușii activi – surfactanți, tensidele*. Cele mai frecvente sunt lauril sulfat de sodiu, lauril sarcozinat de sodiu, betaine. Agenții tensioactivi sunt capabili să pătrundă adânc în țesuturi corpului uman și să se acumuleze, prin urmare aceştia pot provoca modificări în compoziția proteinelor din celule. Orice boală este însoțită de schimbări în compoziția proteinelor ​​a organismului... Și asta explică totul.

Pentru a combate caria dentară, în pasta de dinţi se adaugă compușii de fluor. Dar nu toată lumea știe că în cele mai multe cazuri acești compuși nu sunt capabili să penetreze în ţesuturile dintelui. Nevoile organismului în fluor sunt minime și este ușor să vă supradozaţi. Pastă de dinți cu fluor conține o concentrație mult mai mare de fluor în comparație cu conținutul fluorului în natură. Injecţia de 2-5 grame de fluorură de sodiu (componenta standard în pasta de dinți) este o doza letală. Cantitatea de fluor într-un tub de pastă de dinţi de dimensiune medie este suficientă pentru a ucide un copil atunci când folosiţi întregul tub la un moment dat.

De asemenea, în pastele de dinți producătorii adaugă, de obicei, sorbitol - lichid care permite pastei de dinţi să nu se usuce. Această substanță este un laxativ şi un colagog.

Triclosanul este adesea folosit în pasta de dinți. Este un antibiotic sintetic care ucide toate bacteriile din gură. Riscăm o disbacterioză.

Calcar, cuarț, nisip și sare sunt materiale abrazive care distrug smalţul nostru.

Experţii de la Universitatea din Newcastle numesc paste de dinţi tradiţionale o adevărată relicvă a trecutului și propun de a utiliza pentru îngrijirea zilnică a dinților un extract special din alge marine. Oamenii de ştiinţă au declarat că microbii care fac parte din algele marine sunt foarte eficienţi împotriva dezvoltării cariilor, iar enzime obținute din prelucrarea Bacillus licheniformis sunt cel mai bun mod de a curăţa suprafaţa dinţilor.

Oare este posibilă o auto-vindecare a dinților? Desigur ! Acest lucru a fost afirmat în mod repetat de oameni de știință şi cercetători. Stomatologii au negat acest lucru, și deși putem înțelege acest lucru, faptele sunt întotdeauna mai importante decât îndoieli.

Dinții sunt oase, iar osul în condițiile favorabile se vindecă și se recuperează. Se pare că chiar şi smaltul dintelui este capabil să se vindece.

*Tensidele sunt substanțe tensioactive, care micșorează tensiunea superficială a lichidelor, favorizând dispersia altor substanțe care în mod normal nu se dizolvă în lichidul respectiv. Aceste substanțe sunt folosite la obținerea dizolvanților. Un exemplu de folosire a tensidelor este amestecul uleiului cu apa, care sunt de fapt insolubile, iar în prezența tensidelor se formează o emulsie de apă cu ulei, etc.(trad.) 

 

Sursa: vk.com